2024.04.18.

A hétvége játékosa a Vármegyei II. osztályban: Puporka Richárd

Bemutatkozás gyanánt triplával vette ki a részét csapata sikeréből a Mátraverebélyt elintéző Mátraterenye újdonsült csatára.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről hétre megválasztja a Vármegyei II. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A közelmúltban kezdődő idény első köre után a Mátraterenye támadója, Puporka Richárd mellett döntöttünk, aki bemutatkozásképpen triplával vette ki a részét a Mátraverebélyt öt nullás arányban felülmúló együttese sikeréből. Most pedig következzen a mesterhármast elérő csatárral készült interjúnk!

– Miért döntött úgy a rajt előtt, hogy Karancsaljáról Mátraterenyére igazol?

– Nagyon nehéz döntést kellett meghoznom, hiszen Karancsalja az évek alatt az életem részévé vált – mondta Puporka Richárd. Próbáltam az utolsó pillanatig kivárni, hogy összeáll egy olyan keret, amivel az élmezőnyhöz tudnánk tartozni, de sajnos a rengeteg távozót nem teljesen sikerült pótolni. A Mátraterenyét egy agilis csapatnak tartom, így a megkeresésüket követően átbeszéltük a célokat, amik rögtön szimpatikusak is voltak.

– Gondolta volna, hogy rögtön triplával indít új állomáshelyén?

– Bíztam egy jó debütálásban, de ezt megmondom őszintén, hogy nem gondoltam volna, hogy egyből az első meccsen triplázom. Viszont a lényeg, hogy csapatként értük el ezt a fantasztikus eredményt.

– Mi a véleménye a mögöttünk hagyott bajnokiról?

– Úgy vélem, hogy sikerült végig dominálnunk, helyenként szép játékot mutattunk és kiemelkedő egyéni megoldásokkal rukkoltunk elő.

– Vajon mire lehet képes a csapat a pontvadászatban?

– Van még min csiszolni a játékunkon, de bízom benne, hogy ez a keret képes lesz harcban lenni a dobogó bármely fokáért.

– Hány találatra számít saját magától ebben a kiírásban?

– Minél több gólt várok magamtól, de elsősorban a csapat eredményessége lesz a fontos. Nagyon sok jó góllövő erősíti most a másodosztályt, így kiélezett csatára számítok a gólkirályi címet illetően.

– Szombaton a Feláldozhatók gárdáját fogadják a Vármegyei Kupában. A papírforma szerint nem lehet veszélyben a továbbjutás.

– A Feláldozhatók mindig fekete ló, bármikor képesek egy kiugró eredményre. Bármerre dőlhet a mérleg nyelve, de bízom a csapatban, hogy gond nélkül tudjuk majd venni ezt az akadályt is.