2024.06.13.

Visszatér a focivérkeringésbe a BSE

Benevezett a vármegyei másodosztály 2023/2024-es kiírására az előző szezon elején az NB III-tól idény közben elbúcsúzó klub.

2022 szeptemberében az elmúlt időszak egyik legszomorúbb történését jegyezhette fel vármegyénk labdarúgása. A harmadosztály Közép-csoportjának 2021/2022-es idényének zárultával ezüstérmet szerző BSE a következő szezon elején visszalépett az NB III-tól. Nagy űr keletkezett. Nyugodt szívvel kijelenthetjük, Balassagyarmatnak alapjáraton véve szüksége volna minőségi futballra.

Az érvényben lévő szabályok értelmében, egy évaddal később, azaz a 2023/2024-as kiírásban csak két vonallal lejjebb indulhatott el a klub felnőtt csapata. Úgy tudjuk, ennek nem is lesz akadálya, ugyanis a Balassagyarmati VSE benevezett a másodosztály következő küzdelmeire. Az utánpótlás a BSE Palóc Farkasok UP SE-vel kötött együttműködési szerződés értelmében biztosított lesz. A gárdát id. Mátyás Zsolt fogja irányítani vezetőedzőként. A mérkőzésekre a Kövi Pál Sportközpontban kerül sor. Természetesen, amint bővebb információ áll rendelkezésünkre a játékoskeret kapcsán, jelentkezünk majd a fejleményekkel.