2024.06.24.

Nyílt sisakos csörtét húzott be a BSE

Tíz gólt tartogató bajnokin maradt alul a Mátraterenye.

Szombaton a Mátraterenyét fogadta a BSE a vármegyei második vonal ötödik fordulójában. Igen csak bekezdtek a vendégek, tíz perc sem telt és már két góllal vezettek. Gyorsan felocsúdtak a házigazdák, akik szépítettek is. Ezt követően még aktívak voltak a látogatók, a szünethez közeledve mégis érkezett az egyenlítés a másik oldal részéről. Éppen a pihenő előtt jött még egy fordulat, az első félidő hosszabbításában megint betaláltak a ‘terenyeiek. A második felvonás, egészen pontosan az összecsapás utolsó harmada már csak a hazaiakról szólt, akik még öt találattal tudtak előrukkolni a lefújásig, végül pedig hét hármas arányú győzelmet arattak a nyílt sisakos csatában. Kondiban volt igazán nagy a különbség, az idő előrehaladtával már nem volt kérdés, hogy nyernek a balassagyarmati fiatalok.

Vármegyei II. osztály, 5. forduló:

Balassagyarmati VSE-Mátraterenye SE 7-3 (2-3)

Vezette: Varga P. B. (Homoki G., Pásztor B. J.)

Balassagyarmati VSE: Juhász – Bukta (Seidel, 82.), Molnár, Berki J., Filip – Csillik (Gerliczki, 82.), Mátyás T., Varga Cs. (Boda, 67.), Jele – Sallói (Kelecsényi, 91.), Géczy (Zachar, 88.). Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Mátraterenye SE: Suha – Kun (Orosz, 79.), Pintér (Szalai, 71.), Bakos, Nagy Norbert – Kobolák (Berki A., 79.), Nagy Sz. (Mező, 60.), Zsákai, Rácz M. – Puporka, Budai L. Edzők: Dancsok Roland, Berki Aladár.

Sárga lap: Bukta, Mátyás Zs., ill. Puporka, Kun, Mező

Piros lap: Mátyás T. (75., Balassagyarmati VSE)

Gól: Berki J. (17.), Géczy (36., 61., 71.), Jele (64.), Sallói (78.), Orosz (93., öngól), ill. Budai L. (5.), Puporka (8.), Pintér (45+3.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Mátyás Zsolt: – Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, hiszen már a nyolcadik percben kétgólos hátrányba kerültünk, ami elég szépen megfogta a csapatot. Próbáltuk felpörgetni a játékot, mentünk becsülettel, de görcsösen tettük mindezt. Fel volt adva a lecke, támadnunk kellett gőzerővel. Ugyanakkor állandó veszélyt jelentettek a vendégek támadói a kapunkra. A második félidőben feljavult a játékunk. Védekezésben féken tartottuk a ‘terenyei csatárokat, támadásban pedig gyorsabb, pontosabb, kreatívabb lett játékunk. Ez már gólokban is megmutatkozott és megfordítottuk a meccset. Gratulálok mindkét együttesnek a mai teljesítményükhöz! 

Dancsok Roland: – Gyorsan vezetést tudtunk szerezni, sőt meg is dupláztuk előnyünket. Aztán szokás szerint sorra hagytuk ki a helyzeteinket, ami meg is bosszulta magát, és előbb szépítettek a hazaiak, utána pedig egyenlítettek. A szünetre mégis mi mehettünk előnnyel! Olyan, mintha bennmaradtunk volna az öltözőben, egy remek első félidő után egy katasztrofális második játékrész sikeredett. Kijött a két csapat közötti edzésállapot! Sajnos bedaráltak minket! Gratulálunk nekik! További sok sikert! Mi pedig dolgozunk tovább.

A bajnokság aktuális állása: