2024.06.24.

Ismét győzni tudott az Érsekvadkert

Négy nem jól sikerült forduló után a Szécsény ellen nyert Nyikos József csapata.

Szombaton a Szécsényt fogadta az Érsekvadkert a vármegyei élvonal tizenharmadik körében. Gyengébb formájuk ellenére esélyesként tekinthettünk a házigazdákra, ezt a várakozást pedig megerősítette a másik oldal tartalékos mivolta. Pár perc elteltével meg is tudták szerezni a vezetést a hazaiak, majd az első félidő derekán a büntetőből duplázó Orovecz ismét beköszönt. Lehetőségükhöz mérten mindent megtettek a látogatók is, ezen a napon ez egy tisztes vereségre volt elég. Sok idő volt még hátra a második gól után, de kisebb meglepetésre már nem módosult az állás a lefújásig, csak kisebb-nagyobb helyzeteket láthattunk, újabb találatot nem. Végül kettő nullra nyertek a vendéglátók. Négy nem jól sikerült forduló után örülhetett újra Nyikos József legénysége.

Vármegyei I. osztály, 13. forduló:

Érsekvadkert SE-Szécsény VSE 2-0 (2-0)

Érsekvadkert, 50 néző. Vezette: Ordasi I. P. (Horváth B.)

Érsekvadkert SE: Nádasi (Bernhardt, 46.) – Márkus, Girán, Vasilijevic, Juhász – Tóth Sz., Orovecz, Mezey (Balga, 59.) – Sztraka, Kiss G., Lukáts (Győri, 59.). Vezetőedző: Nyikos József.

Szécsény VSE: Csampa – Komár, Máté D., Miklós G., Gombár – Nánási, Mohácsi – Bene, Máté G. (Kovács S., 46.), Kántor – Lőrik (Szép, 52.). Vezetőedző: Tőzsér Zsolt.

Sárga lap: Lukáts, ill. Miklós G., Máté D.

Gól: Orovecz (8., 25.)

Jók: Girán, Orovecz, Vasilijevic, ill. Nánási, Mohácsi, Máté D., Bene, Kántor, Szép

Nyikos József: – Nagyon rossz időjárási körülmények között, egy olyan csapattal játszottunk, amely meg volt fogyatkozva. Kimondottan fölényben futballoztunk, de rendre kihagytuk a helyzeteinket. Sokkal nagyobb arányú is lehetett volna a győzelem, de az időjárás szerintem a játékunkra is rányomta a bélyegét, mert nem fociztunk jól, annak ellenére, hogy sok ziccert kialakítottunk. Ehhez kellett a tartalékos ellenfél is, de többgólos siker is lehetett volna a végén. 

Tőzsér Zsolt: – Előfordul ilyen, hét hiányzóval vágtunk neki a meccsnek. Sajnos mindenki elkapott egy vírust. Ezt tetőzték még a sárga lapok miatti eltiltások. Volt két játékosom, aki először játszott a felnőttek között. Mindenképpen gratulálok hozzáállásukhoz! Végig egyenrangú partnerek voltunk. Ha engem fordított esetben megkeresnek, hogy ennyi betegük van, én biztosan belementem volna a halasztásra. Most már mindegy… Gratulálok a hazaiaknak, érjék el céljaikat! Gratulálok a csapatomnak is, hogy így is méltó ellenfelei tudtunk lenni a ‘Vadkertnek!

A bajnokság aktuális állása: