2024.05.29.

Remek fordítással nyert a Szendehely

Hiába vezetett a Pásztó, egy hajrágólnak köszönhetően a házigazdák örülhettek.

Szombaton Szendehelyen tette tiszteletét a Pásztó a vármegyei első osztály kilencedik körében. Tari révén pár perc alatt előnybe kerültek a látogatók, de nem estek össze a hazaiak, sőt éppen ellenkezőleg, mentek előre, és helyzetek mellett Magos jóvoltából egalizáltak. A szünetig akár vezetést is szerezhettek volna a nyugat-nógrádiak, de elpuskázták lehetőségeiket. A második felvonásban ismét lépésfórhoz juthattak volna a vendégek, de ez nem sikerült nekik, a hajráig teljesen nyílt maradt a meccs. Nem sok volt már hátra, amikor Németh Ádámnak köszönhetően újra be tudták venni a kaput a szendehelyiek, akik végül szép skalpot begyűjtve, kettő egyes sikerre tettek szert.

Vármegyei I. osztály, 9. forduló:

Szendehely FC-Pásztó SK 2-1 (1-1)

Szendehely, 80 néző. Vezette: Dobsonyi L. (Varga F., Kürtössy O.)

Szendehely FC: Darázs – Mester, Németh Á., Németh D., Pápai – Hugyecz, Magos, Matolcsi, Maczkó – Kaszás (Szép, 62.), Németh Á. V. Vezetőedző: Kovács Imre.

Pásztó SK: Csuka – Tari, Almási, Lipták, Molnár B. (Csépe M., 75.) – Kelemen – Jánosik, Csépe I. (Percze, 23.), Hranek (Nagy Zs., 54.), Békési – Dinka. Vezetőedző: Smelkó Károly.

Sárga lap: Hugyecz, Szép, ill. Lipták, Békési, Tari, Dinka, Jánosik, Almási

Gól: Magos (27.), Németh (88.), ill. Tari (7.)

Jók: Magos (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. Almási, Hranek, Tari, Kelemen, Békési

Kovács Imre: – Ma is tucatnyian, egy cserével voltunk, de amit a srácok ma letettek az asztalra, az előtt megemelem a kalapom! Az első félidőben legalább öt-hat ziccert sikerült elpuskáznunk, végig domináltuk ezt a játékrészt, de mégis csupán döntetlennel vonulhattunk a szünetre. A második felesben a játék ugyan kiegyenlítődött, helyzetek mindkét oldalon adódtak, de a legvégén nekünk sikerült belőni a győztes találatot. Gratulálok játékosaimnak a mai megérdemelt sikerünkhöz, a teljesítményükhöz és a hozzáállásukhoz! Karcsinak és csapatának a továbbiakban sikeres szereplést kívánok!

Smelkó Károly: – Jobban kezdtek a hazaiak, de mi szereztük meg a vezetést, aztán érthetetlen módon hibát hibára halmoztunk és ki is egyenlítettek. Ezután a házigazdák lezárhatták volna a meccset, de nem tették, így döntetlennel mentünk a szünetre. A pihenő után már kiegyenlítettebb lett a játék és kétszer is óriási helyzetben hibáztunk. Ezt követően is mentünk előre, de a védekezésünk már instabillá vált és a végén az ellenfél be is lőtte a győztes találatot. Összességében a Szendehely megérdemelte a sikert, de a mi csapatunk most ezer sebből vérzett. Dinka, Békési, Nagy és Percze is betegen játszott. Szőllősi két hete beteg. Hegedűs, Ocsovszki, illetve Krajecz sérült. Csépe Pisti a huszonötödik percben meghúzódott. Nehéz helyzetben vagyunk, de majd valahogy megoldjuk. Köszönöm a sok pásztói szurkolónak, hogy ide is elkísérték a csapatot, de ma sajnos ennyi volt bennünk! Kovács Iminek és csapatának gratulálok a győzelemhez, mi pedig majd rendezzük a sorainkat, és a jövő héten próbálunk javítani!

A bajnokság aktuális állása: