2024.06.14.

,,Könnyű volt meghozni a döntést”

A Szendehely új vezetőedzője, Schwarcz Zoltán több egykori játékosával dolgozhat ismét együtt, így örömmel tért vissza vármegyénk labdarúgásába. 

Korábban már hírt adtunk róla, hogy Schwarcz Zoltán vette át a régiónk élvonalának hetedik helyén telelő Szendehely irányítását. Az annak idején jó darabig Nőtincsen játszó és edzősködő volt NB I-es focistát a Nógrád vármegyébe való visszatérése kapcsán kérdeztük.

– Mi történt önnel a Nőtincstől való távozását követően?

– A váci utánpótlásban tevékenykedtem, négy és fél-öt évet – mondta Schwarcz Zoltán. Itt nyertem egy U15-ös és egy U17-es bajnokságot. Utána két és fél esztendeig a Veresegyház edzője voltam, mely csapattal előbb másodikok lettünk, majd osztályozóval feljutottunk a megye egybe. Aztán immáron lassan harmadik éve a hatvani utánpótlásban vagyok, jelenleg az U17-es korosztály edzője is.

– Az előző időszakban mennyire követte figyelemmel a Nógrád vármegyei labdarúgást?

– A Nógrádifutball be van állítva követésre, illetve a meccseket is figyelemmel kísérem. Nagyon sok ismerősöm van, aki ott játszik. Én több, mint tíz évig futballoztam Nógrád vármegyében. Ezáltal Szendehelyen is nagyon sok volt csapattársam van. Ahogy volt játékosaim is, akik akár a váci utánpótlásban vagy egyéb helyeken fociztak a kezeim alatt. Végül is ezért határoztam úgy, hogy elvállalom a csapat irányítását, az említettek miatt könnyű volt meghozni a döntést.

– Mi a terv a felkészülési időszakra?

– Szeretném, hogy minél több edzésen részt vegyenek a srácok és minél kevesebb sérüléssel ússzuk meg ezeket a heteket.

– Milyen elképzelésekkel vágnak neki a tavaszi idénynek?

– Ugye a rájátszásban háromszor négy darab csapatra fogják szétosztani a mezőnyt. A negyedik helyezett Építők tíz pontra van előttünk. Úgy érzem, az nem reális, hogy behozzuk őket. Így marad törekvésnek az ötödik-nyolcadik pozíció megszerzése.