2024.06.24.

Bajnoki ellenfelet múlt felül a Pásztó

Harcos gyakorló meccsen győzte le a Héhalmot Smelkó Károly együttese.

Szombaton gyakorló mérkőzésen futott össze vármegyénk élvonalának két képviselője. A Pásztó a Héhalommal találkozott. Kemény edzőmeccsen voltak érdekeltek a felek, egy kettős kiállítást is feljegyezhettünk. Végül Smelkó Károly alakulata örülhetett.

Felkészülési mérkőzés:

Pásztó SK-Héhalom SE 3-1 (2-1)

Hatvan, Népkert Sporttelep, műfüves pálya.

Pásztó SK: Kresák (Hepp) – Hegedűs (Molnár B.), Kotasz, Tari, Békési (Jánosik) – Haranek (Molnár M.), Kelemen – Szőllősi (Adorján), Percze, Dinka (Kurcsik) – Nagy Zs. Vezetőedző: Smelkó Károly.

Héhalom SE: Szilágyi – Vasas, Tancsik, Abért, Kolarovszki – Lakatos, Nguyen, Fodor, Baranyi A. – Hajdú J., Balog. Cserék: Farkas R., Berkes. Edzők: Berkes László, Farkas Ferenc.

Piros lap: Nagy Zs. (Pásztó SK), ill. Lakatos (Héhalom SE)

Gól: Percze, Hranek, Adorján, ill. Balog

Smelkó Károly: – Egy hét leforgása alatt három edzőmérkőzést játszottunk. Közte edzések is voltak. A felkészülésünkből négy hét telt el, de a játékosok már ólomlábakon járnak. Úgy gondolom, ebben az időszakban ez természetes dolog. A mérkőzésről annyit, ha egy picit lassabban is játszottunk, főleg az első félidőben kontrolláltuk a meccset. Szünet után támadóbban lépett fel az ellenfél, de ekkor is kézben tartottuk a mérkőzést. Sajnos Almási izomsérülést szenvedett az SBTC elleni találkozón, Lipták elutazott, robosztus csatárunkat pedig ledöntötte a vírus. Csépe Pisti sajnos megint beteg, nem zökkenőmentes a felkészülés. De nagyon jó mentalitású játékosaink vannak, akik úgy edzéshez és a mérkőzéshez is profi módon állnak hozzá. Ez a dolog pedig azt eredményezte, hogy a Heves vármegyei Téli Kupában minden csoportmérkőzést megnyertünk. Ehhez gratulálok a fiaimnak, a héhalmiaknak pedig sok sikert kívánok!

Berkes László:Sajnos nagy nehézségekkel küszködtünk ezen a héten, mert a csütörtöki edzőmeccsen több játékosunk is lesérült, illetve egyéb elfoglaltságok miatt sajnos pont tizenegyen tudtunk megjelenni. Ez nem kisebbíti a Pásztó elért eredményét, nem azért mondom, kicsit viszont meg van cincálva a csapatunk. Ennek ellenére úgy érzem, a mérkőzés közepétől partiban voltunk, pontrúgásokból voltak nagyon jó lehetőségeink, kapufákat fejeltünk, és ha van némi szerencsénk, a végjátékban kiegyenlíthettünk volna. A továbbjutás szempontjából nekünk csak a győzelem volt megfelelő, emiatt sokszor kinyíltunk és rengeteg lehetőség adódott az ellenfél előtt. Szilágyi Szabolcs jó teljesítménye tudta életben tartani a csapatot. Maximálisan elégedett vagyok a játékosokkal, a hozzáállásukkal, tényleg nehéz héten vagyunk túl. Sajnos volt egy kettős kiállítás, ami némiképp beárnyékolta ezt az edzőmeccsnek mondható Téli Kupa-mérkőzést. Emiatt még nagyobb területek nyíltak meg, még több futásra kényszerültek a csapatok, ami lehet, jól is jött így a felkészülés alatt. Gratulálok az ellenfélnek és további sok sikert kívánok a továbbiakhoz! A bajnokságban találkozunk. Remélem, hogy ott másképp alakul az eredmény.