2024.05.29.

Megint simán nyert odahaza Mohora

Hét góllal intézte el a Bátonyterenyét Baranyi Tibor brigádja.

Szombaton a Bátonyterenyét fogadta a Mohora a vármegyei élvonal huszonegyedik fordulójában. A csordogáló meccsen már az első negyedórában betaláltak a hazaiak, aztán hamarosan tovább nőtt a különbség. A szünetig már nem módosult az állás, majd jó darabig a második felvonásban sem. Aztán az utolsó húsz perchez érve, egy sebességi fokozattal feljebb kapcsoltak a házigazdák, végül pedig, a mesternégyesig jutó Szita vezérletével, sima, hét nullás sikerre tettek szert.

Vármegyei I. osztály, 21. forduló:

Unicum FC Mohora-Bátonyterenyei TC 7-0 (2-0)

Mohora, 100 néző. Vezette: Nagy P. (Juhász Á. S., Bordács J.)

Unicum FC Mohora: Földi – Pistyúr D. (Pécsi, 46.), Kotasz, Telek, Lavkó (Klinger, 46.) – Vandornyik, Bartal (Hugyecz, 46.), Káposzta (Strihó, 46.), Hegyvári – Szita, Széles G. (Rados, 46.). Vezetőedző: Baranyi Tibor.

Bátonyterenyei TC: Zsignár – Bakos, Gazdag, Simó, Zsákai – Berki Sz., Sárközi (Lőrincz, 74.), Sasvári, Lenkei – Pöstényi, Siraky (Varga A., 46.). Vezetőedző: Forgó Péter.

Sárga lap: Szita, Hegyvári, Telek, ill. Gazdag, Sasvári

Gól: Telek (13.), Széles G. (25.), Szita (71., 82., 87., 89.), Kotasz (77.)

Jók: Szita (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. senki 

Baranyi Tibor:Egy elég gyenge első félidővel kezdtünk. Igazság szerint, azt tudnám mondani, hogy a látottak még a megyei első osztály színvonalát sem ütötték meg. Igaz, vezettünk kettő nullra, de elképzelés, dominancia, játék, akarat, és igazából minden nélkül voltunk az első félidőben. Úgy láttam, hogy ebbe bele kellene nyúlni, cserélni, mivel kedden is nagyon fontos mérkőzésünk lesz. Ezért cseréltem négyet. A négy váltás sem bizonyult az első percekben, úgymond hatásosnak. Aztán egyik pillanatról a másikra, nem tudom, hogy mi történt. Megmondom őszintén ezt én sem láttam vagy terveztem. Egyszerűen annyit tudok erre mondani, hogy Szita Bencének mindenben kijött a lépés és rúgott négy gólt a szünet után. Így egy sima meccs lett, a nagyon szimpatikus és korrekt vendégcsapat ellen. Gratulálok a srácoknak, további sok sikert az ellenfélnek és Forgó Peti barátomnak!

Forgó Péter: Megérdemelt hazai győzelem, iszonyat problémáink vannak, amihez már kevés vagyok.

A bajnokság állása: