2024.06.18.

Heves vármegyei ellenfelet győzött le a Héhalom

Edzőmérkőzésen múlta felül a Lőrincit Berkes László brigádja.

Szombaton ebben az esztendőben először volt pályán a régiónk első osztályában szereplő Héhalom. A Heves vármegyei élvonal harmadik helyén álló Lőrincivel találkozott Berkes László együttese. A döntetlennel záruló első félidőt követően végül öt hármas sikerre tettek szert a héhalmiak. Baranyi Richárd triplázott.

Felkészülési mérkőzés:

Lőrinci VSC-Héhalom SE 3-5 (1-1)

Hatvan, Népkert Sporttelep, műfüves pálya.

Héhalom SE: Szilágyi – Kolarovszki, Tancsik, Abért, Vasas – Fodor, Baranyi R., Nguyen, Hajdú J. – Balog B., Gólya. Cserék: Farkas R., Varju, Molnár, Lakatos, Baranyi A. Edzők: Berkes László, Farkas Ferenc.

Gól: Baranyi R. (3), Tancsik, Nguyen

Berkes László:Természetesen örülünk a győzelemnek, de nem ez volt a célja ennek a téli versenysorozatnak, inkább a terhelés. Mindez szervezett kereteken belül. Szerintem a játékosoknak, az ellenfeleknek, és nekünk edzőknek is sokkal kézenfekvőbb, hogy ilyen körülmények között tudunk focizni, mint a hatvani műfű. Elsősorban örülök annak, hogy olyan játékot, iramot produkáltunk, ami már majdnem kész állapotot mutatott a bajnokságra. A végeredmény nyilván nem reális. Az első félidőben kiegyenlített játék volt, az egy egyes állás tükrözte a meccs képét. A második félidőre mindkét együttes átvariálta a csapatot. Egy szerencsétlen párharc után, kettő egyes állásnál megsérült az ellenfél egyik embere, így kialakult egy létszámfölényes játék. Ez taktikailag megbontotta mindkét oldalt, kicsit szétszakadt a pálya. A futómennyiséget hozzátették a játékosok, ami szerintem az ellenfél edzőjének is egy fontos célja volt. Visszakaptuk azt, amit szerettünk volna. Ez az eredmény talán mentálisan picit elindíthatja a gárdát. Visszajöhet az a hit, ami a nyári felkészülés után bennünk volt és amit elveszítettünk az első pár fordulót követően. Nagyon pozitívan értékelem ezt a mérkőzést. Remélem, hogy sikeres lesz a további két találkozónk is.