2024.04.18.

Dobogós skalpot gyűjtött be a Silver Tüzép-Karancslapujtő

Négy góllal maradt alul a Bánk-Dalnoki Akadémia.

Szombaton a Bánk-Dalnoki Akadémiát fogadta a Silver Tüzép-Karancslapujtő a vármegyei élvonal nyolcadik körének rangadóján. Negyedóra után meg is szerezték a vezetést a hazaiak, majd maradtak lendületben. Még a szünet előtt tovább nőtt a különbség, a második felvonás elején pedig Tóth Olivér révén megint beköszönt az előnyben lévő gárda. A látogatók még a szépítésig sem tudtak eljutni, sőt a hajrához érve a triplázó Katona ismét keserítette őket. Végül sima, négy nullás sikert arattak a százszázalékos mérleggel éllovas házigazdák.

Vármegyei I. osztály, 8. forduló:

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE-Bánk-Dalnoki Akadémia 4-0 (2-0)

Karancslapujtő, 200 néző. Vezette: Kovács M. (Elischer M., Szász K.)

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE: Vida – Romhányi, Sándor A., Gazdag, Tóth O. (Laczkó, 88.) – Bonivárt – Kecskés (Pál G., 51.), Híves (Horváth T., 75.), Rátóti (Kovács B., 70.), Szeles – Katona (Oláh D., 80.). Vezetőedző: Szabó Gábor.

Bánk-Dalnoki Akadémia: Kiss O. – Haffner, Kozma, Frey, Török – Szentpéteri, Kovács P. (Rieger, 70.) – Kiss K. (Gyebnár, 61.), Kócsa, Medveczki – Deák (Tőkés, 31.). Vezetőedző: Szász Jenő.

Sárga lap: Szeles, Romhányi, Kovács B., ill. Kócsa, Kovács P., Haffner, Gyebnár, Rieger, Tőkés

Gól: Katona (15., 37., 73.), Tóth O. (53.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Szabó Gábor: – Egy nagyon küzdelmes, nagy iramú mérkőzést játszottunk. Azt mondom, végre láttam a csapaton azt, amit hétről hétre gyakorlunk és folyamatosan sulykolunk. Ebben most minden benne volt. Nagyon szép gólokat rúgunk. A védekezésünk nagyon jól nézett ki. Nem is nagyon volt egyébként helyzete az ellenfélnek. Hatalmas nagy dolog, hogy lehoztuk kapott gól nélkül, mert azért nem rossz az ellenfél, ráadásul egy olyan csapat, melynek amúgy hasonló céljai vannak, mint nekünk. Ezért külön dicséret a játékosoknak, hogy így futballoztak ezen a meccsen! Azt kell mondjam, nagyon jól néztünk ki, most tényleg láttam azt, amire azért már jó ideje várok, hogy jöjjenek, egy jó csapat ellen is. Megyünk tovább. Sok sikert kívánok a vendégeknek, ügyesek, játsszák a focit. Azt gondolom, kicsikét néha mással is foglalkoznak, de ez az ő dolguk. Nekünk ez külön öröm, hogy egy ilyen jó mérkőzésen tudtunk betenni ezt a jó produktumot. Gratulálok a játékosoknak!

Szász Jenő: – Gratulálok az ellenfélnek! Jó csapat, jó játékosok alkotják. Viszont nem nagyon tudok mit mondani a mérkőzésről, mert sajnos hétről hétre olyan dolgok történnek, amik nem a futballhoz kapcsolódnak és nem annak a részei, amik ellen az ember nem tud mit tenni. Nem is szeretnék ezzel foglalkozni, nem akarok magamra haragítani senkit. Itt olyan dolgok vannak a háttérben, amik sajnos nem futballpályára valók, és ezt minden hétvégén érezzük, éreztetik velünk. Nem is szeretnék erről beszélni, aki itt volt, látta, mi volt a kispados jelenetnél. Sajnos nem a labdarúgás dominál hétről hétre. Ezen el kell gondolkodnia a szövetségnek is és mindenkinek, hogy fog-e így fejlődni a nógrádi futball vagy nem…

A bajnokság aktuális állása: