2024.06.18.

Bajnokin vigasztalódott a Silver Tüzép-Karancslapujtő

Héhalomban aratott könnyed sikert Szabó Gábor csapata.

Múlt szombaton Héhalomban volt jelenése a Silver Tüzép-Karancslapujtőnek a vármegyei élvonal 2023/2024-es idényének startján. Bár az elmúlt hetekben finoman szólva sem muzsikáltak valami fényesen a vendégek, ezúttal megrázták magukat, lendületük révén pedig már az első negyedórában beköszöntek Híves révén. Katonának köszönhetően hamar tovább nőtt a különbség. Maradtak fölényben a látogatók, ami az összecsapás harmadához közeledve újabb gólban is megmutatkozott. Ekkor már csak az volt a kérdés, végül mennyi lesz közte. A második felvonás elején előbb Szeles, majd a játékrész derekán Pál is dupláig jutott. Így nagyon sima, hat nullás győzelemnek örülhettek az ismét egyenesbe jövő ‘lapujtőiek.

Vármegyei I. osztály, 1. forduló:

Héhalom SE-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE 0-6 (0-3)

Héhalom, 70 néző. Vezette: Kis Zs. (Szűcs M. L., Homoki G.)

Héhalom SE: Szilágyi – Nguyen, Nagy Á., Matusik, Kotasz E. – Karmacsi (Lakatos V., 63.), Tancsik (Balog, 46.), Abért (Varju, 90.), Fodor – Baranyi R., Hajdú J. (Gólya, 46.). Edzők: Berkes László, Farkas Ferenc.

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE: Vida – Romhányi (Rátóti, 54.), Sulcz, Zsély B. – Bonivárt, Híves (Kovács B., 54.) – Szeles (Horváth T., 72.), Gazdag, Tóth O. – Pál G., Katona. Vezetőedző: Szabó Gábor.

Sárga lap: Baranyi R., Lakatos V., ill. Bonivárt, Sulcz, Katona

Piros lap: Matusik (85., Héhalom SE)

Gól: Híves (12.), Katona (14.), Szeles (27., 49.), Pál G. (56., 66.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

 

Berkes László: Nagyon nehéz mit mondanom így a hatgólos vereség után az első fordulóban, hiszen sokkal nagyobb reményeket fűztünk ehhez a rajthoz. Azt gondolom, ha a csapat erőt tud meríteni ebből a vereségből, akkor még jól is ki tudunk jönni belőle hosszú távon. Kicsit helyre rakja az önképet mindenkiben, ugyanúgy bennem is, ahogy a játékosokban. A bajnokság nagy része azért hátra van, és úgy vélem, hogy hátránnyal indulunk, de talán korrigálható. Egy egy- vagy kétgólos vereséget akár rá lehet fogni a szerencsére vagy a játékvezetőkre, de egy hatgólos vereséget mindenkinek saját magában kell lerendeznie… Megpróbálunk most ebből erőt meríteni!

Szabó Gábor: – Milyen érdekes a labdarúgás, egy hét telt el az előző mérkőzésünk óta, ahol igazából jobban csak a negatívumok jöttek ki a csapatról. Ezért szép játék ez a futball, hogy lehet gyorsan javítani. Már érződött egész héten, hogy a csapat nagyon motivált, nagyon jól edzettek a fiúk, és tényleg úgy álltak bele mindenbe, ahogy kell. Azt mondom, már kezdünk arra az útra lépni, ahol tavaly voltunk. Lehet, hogy kellettek ezek a pofonok, mert elkényelmesedtünk az előző szezon sikereitől. Már egész héten érződött, hogy igenis élesek vagyunk, és meg akarjuk mutatni, hogy a bajnokságban az a csapat vagyunk, amely meghatározója az egész megye egyes focinak. Gratulálok a játékosoknak, mert azt mondom, így kell elkezdeni egy bajnokságot idegenben! Szép gólokat rúgtunk, tényleg benne volt a meló és minden, egységesek voltunk. Amiket próbáltunk gyakorolni, azok ültek. A rögzített játékhelyzetekben nagyon ügyesek voltunk. Ez is egy külön öröm. Le a kalappal, azt gondolom, ez egy nagyon jó szezonkezdet! Gratulálok az ellenfélnek is, ahhoz, hogy a pálya ilyen tökéletes volt és sok sikert kívánok nekik!