2024.05.26.

Odahaza gyűjtött pontokat a Héhalom

Az első félidőben beszedett gólokkal maradt alul a Szendehely.

Szombaton a Szendehelyt fogadta a Héhalom a vármegyei élvonal nyolcadik körében. Igen szeles időjárás nehezítette meg a csapatok dolgát a mérkőzésen. Az imént említett tényező az első félidőben a hazaiakat támogatta, akik ugyan egy darabig nem tudták bevenni a kaput, a szünethez közeledve kétszer is eredményesek voltak. Előbb Tancsik vágott be egy büntetőt, majd Balog rezgette meg a hálót. A második felvonásban hiába tettek meg mindent a látogatók és alakítottak helyzeteket, a remekelő Szilágyi eszén sehogy sem tudtak túljárni, így már nem változott az állás. Végül kettő nullra nyertek a házigazdák.

Vármegyei I. osztály, 8. forduló:

Héhalom SE-Szendehely FC 2-0 (2-0)

Héhalom, 80 néző. Vezette: Urbán V. P. (Horváth S.)

Héhalom SE: Szilágyi – Tancsik, Abért, Nagy Á., Kotasz – Lakatos (Baranyi A:, 73.), Baranyi R., Matusik (Karmacsi, 33.), Fodor (Varju, 89.) – Gólya, Balog. Edzők: Berkes László, Farkas Ferenc.

Szendehely FC: Boda – Szép (Darázs, 60.), Németh Á., Németh D., Pápai – Hugyecz, Matolcsi, Magos, Maczkó – Németh Á. V., Kaszás (Mester, 46.). Vezetőedző: Kovács Imre.

Sárga lap: Maczkó, Hugyecz

Gól: Tancsik (37.), Balog (45.)

Jók: Szilágyi (a mezőny legjobbja), Tancsik, Nagy Á., ill. senki

Berkes László: – Úgy gondolom, az első félidőben ténylegesen kialakult a végeredmény a mi szempontunkból. Számunkra addig tartott a meccs. A két rúgott gólunk kitartott a lefújásig. A második félidőben már nem igazán jutottunk el lehetőségig. Inkább az ellenfél dominált. Szóval örülök neki, hogy a szünet előtt gólokban is jelentkezett a mezőnyfölényünk. Hála istennek, ezt az ellenfélről nem tudom elmondani. Boldog vagyok, hogy itthon tudtuk tartani a három pontot. Az időjárás picit befolyásolta a meccs képét. Az első félidőben mi játszottunk hátszélben, a másodikban a vendégek. Ez meg is mutatkozott a játékban, mi jobban éltünk a lehetőségekkel. Ez tényleg egy ilyen középmezőnyben szereplő csapatok rangadója volt. Sajnálom, hogy csak két játékvezető tudott eljönni. Nyilván nem egyszerű egy partjelzővel lefújni egy meccset, és azért ez valamennyire a csapatok taktikáját is meghatározza. Óvatosabban kell bánni a vonalvédekezéssel, mert azért egy-egy lest el tud engedni a játékvezető. Szerencsére most nem volt ilyen probléma. Kicsit elfáradtunk a végére. A jövőre nézve ebből kell kiindulnunk, hogy hetven-nyolcvan percig bírtuk. Tehát ez azt jelenti, több vagy erősebb edzést kell tartani, hogy kitartsunk a végéig. Sajnos egy-két ember megsérült, aminek nem örülök. Összességében a reális eredmény kettő egy lett volna, de mindenféleképpen megérdemeltük a győzelmet, ezen a sportszerű, jó mérkőzésen. 

Kovács Imre: – Hiába érkeztünk pozitív „töltettel” Héhalomba, a hazai csapat lelkes, fegyelmezett és csupa szív játékával nem tudtunk mit kezdeni, így csak gratulálni tudok a győzelmükhöz. Az öltözőben is értetlenül álltunk a mai produkciónk előtt, egyszerűen felfoghatatlanok azok a 180 fokos fordulatok, melyek a csapattal, illetve a játékunkkal hétről hétre történnek. A héten meg kell keresnünk az okokat és a megoldást is, mert ez az út így sehová sem vezet…

A bajnokság aktuális állása: