2024.06.23.

Háromgólos hátrányban várja a visszavágót a Bánk-DLA

Magabiztos előnyre tett szert a Gyula az NB III-as rájátszás első mérkőzésén.

Múlt szombaton a Békés vármegyei első osztályban bajnoki címig jutó Gyula otthonában lejátszotta az NB III-as osztályozó párharc odavágóját a Nógrád vármegyei élvonalban ezüstéremig jutó Bánk-Dalnoki Akadémia. Jóval nagyobb elánnal kezdtek a házigazdák, egy darabig a remekelő Borsi tartotta a lelket a látogatókban. A 22. percben a hálóőr is tehetetlennek bizonyult.

Ezt követően egy darabig állták a sarat a vendégek, sorra maradtak ki a hazai lehetőségek. A meccs utolsó szakaszához érve aztán még kétszer eredményesek tudtak lenni a gyulaiak, akik így végül magabiztos, három nullás győzelmet arattak, kényelmes pozíciót teremtve a szerdán Érsekvadkerten tizenhét órától esedékes második menet előtt.

Osztályozó az NB III-ba jutásért, 1. mérkőzés:

Gyulai Termál FC-Bánk-Dalnoki Akadémia 3-0 (1-0)

Gyula, id. Christián László Városi Sporttelep, 500 néző. Vezette: Berényi T. (Dobos D., Halmai K.)

Gyulai Termál FC: Szabó M. – Szabó Zs., Nagy S., Szabó P., Zabari – Trescsula (Szabó V., 75.), Borbély, Babinyecz (Bojtos, 68.), Katona (Kiss T., 85.) – Tanner (Kukla, 85.), Varga T. (Zsilák, 74.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Bánk-Dalnoki Akadémia: Borsi – Hajdu, Sándor M., Frey – Deák (Haronisz, 46.), Bozzai (Királyházi, 62.), Kozma, Szieber (Rieger, 70.), Török – Kiss K. (Nagy Zs., 62.), Járvás (Bodnár, 81.). Vezetőedző: Kárpáti Zoltán.

Sárga lap: Nagy S., ill. Frey, Hajdu

Gól: Trescsula (22.), Tanner (71., 76.)

Brlázs István Gábor: – Amit megbeszéltünk és elterveztünk, azt nagy részben teljesítette a csapat, meg tudtuk valósítani játékban, és a helyzeteink is megvoltak. Az ellenfél kapusa remek napot fogott ki. Volt vagy négy-öt olyan bravúrja, amit azért nem minden kapus fogott volna meg. Akkor azért még megnyugtatóbb lett volna az előny, de így is magabiztosan be tudtuk húzni ezt a mérkőzést.

Kárpáti Zoltán: A mai napon a játék minden elemében fölénk nőtt a hazai csapat. Még ilyen mértékben is teljesen megérdemelten nyerték meg a találkozót. Sajnos sokkal magasabb sebességi fokozatban futballoztak, mint mi, és az mindent elmond a mérkőzésről, hogy véleményem szerint a meccs egyik, hanem a legjobbja csapatunk kapusa Borsi Bence volt. Gratulálok a gyulai csapatnak! Nekünk pedig fel van adva a lecke, hiszen ez azért egy NB III-as szintű és képességű társulat volt. Megmutatták azt, hogy hova kellene eljutni. Köszönöm a srácoknak, hogy megpróbáltak mindent, és sportemberhez méltóan, az utolsó percig küzdöttünk! Viszont még egyszer mondom, játékban fölénk nőtt a gyulai gárda, amihez gratulálok! A szerdai visszavágón viszont mindent el fogunk követni, hogy a hazai szurkolótáborunk előtt becsülettel búcsúzzunk a rájátszástól, és zárjuk le a szezont.