2024.04.16.

Nagy diadalt aratott az Építők

A korábban tizenöt bajnokin keresztül hibátlan állovas Karancslapujtőnél ért el parádés sikert Csatlós Tamás csapata.

Szombaton az Építőket fogadta a Silver Tüzép-Karancslapujtő a vármegyei élvonal tizenhatodik körében. Remek kezdéssel jelentkeztek a vendégek, Domán két perc alatt beköszönt. Ezt követően kellő lelkesedéssel őrizték előnyüket az apait-anyait beleadó salgótarjániak, amire a másik oldalnak nem volt ellenszere. A második etap elején Földi növelte övéi előnyét, majd a játékrész felénél Gyetvai döntötte el végleg az ütközetet. A hazaiaknak nem sikerült szépíteni, így három nullás sikerre tettek szert a látogatók. Tizenöt győztesen megvívott bajnoki után tehát elköszönt hibátlan mérlegétől a mezőny éllovasa. Nagy diadalt tett le az asztalra Csatlós Tamás legénysége.

Vármegyei I. osztály, 16. forduló:

Silver Tüzép-Karancslapujtő-Építők KC 0-3 (0-1)

Karancslapujtő, 250 néző. Vezette: Varga F. (Molnár L., Szász K.)

Silver Tüzép-Karancslapujtő: Vida – Romhányi, Jeney (Kovács B., 56.), Sándor A., Tóth O. (Oláh D., 79.) – Rátóti (Putnoki, 79.), Sulcz, Bonivárt, Banka D. (Horváth T., 50.) – Kecskés, Pál G. Vezetőedző: Szabó Gábor.

Építők KC: Kaszás – Csatlós D., Szabó J., Ökrös, Tőzsér (Német, 80.) – Földi, Jakab – Budveszel Benett, Domán (Oláh Sz., 85.), Gyetvai – Budveszel Benjámin (Baranyi, 79.). Vezetőedző: Csatlós Tamás.

Sárga lap: Sulcz, Rátóti, ill. Jakab, Budveszel Benjámin, Csatlós T.

Gól: Domán (2.), Földi (55.), Gyetvai (69.)

Jók: Vida, Bonivárt, Romhányi, Tóth O., Kecskés, ill. Gyetvai (a mezőny legjobbja), az egész csapat

Szabó Gábor:Gratulálok az Építőknek, mert azt kell, hogy mondjam, simán nyertek! Bár a gólokat mi hoztuk össze óriási egyéni hibákból. Attól függetlenül az mindenképpen pozitív rájuk nézve, hogy végig mentek, csinálták a dolgaikat, úgyhogy le a kalappal! Azt gondolom, hogy semmilyen probléma nincs ebből. Előbb-utóbb ki kell kapni egy csapatnak. Mondtam is a játékosoknak, hogy egyetlen egy dolgot kérek a mai napon, egy arcon nem akarom látni, hogy valaki kesereg vagy bánkódik vagy bármi probléma van. Menjenek, bulizzanak! Ugyanúgy igyák meg azt, amit meg kell. Talán valami bálba is megy a csapatnak a nagy része. Az a lényeg, érezzék jól magukat! Megyünk, csináljuk tovább, nincsen semmi gond. Egy csatát elveszítettünk, de a háború még nagyon messze van. Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, még bőven benne van bármi ebben az egészben. Ez a futball! 

Csatlós Tamás: Nagyon boldogok vagyunk, megmondom őszintén, mert egy eddig veretlen csapatot idegenben meg tudtunk verni három nullra. Azt gondolom, hogy ez a csapatunk erejét mutatja. Nézőszempontból szerintem nem volt egy nagyon jó mérkőzés, de nagyon nagy taktikai csata folyt, amit szerintem megérdemelten nyertünk meg. Több helyzetünk is volt, az ellenfél kapusa több ziccert is fogott. Nagyon örülnek a srácok, nagyon nagyot mentek! Azt gondolom, hogy megéri a munkát beletenni! Annyit szeretnék hozzátenni, a héten megkeresett a ‘Lapujtő, hogy nem tudnánk-e elhalasztani a meccset, mert nagyon sok hiányzójuk van. Azért is nem, mert hat hétig azért edzettünk, hogy elkezdődjön a bajnokság, aztán így a második fordulóban nem szerettem volna halasztani. Utána azzal kerültünk szembe, hogy minden játékosuk hadra fogható volt… Ezt most nem azért mondom, hogy bántsam őket, félre ne értsen senki. Csak ugye a beharangozóban volt egy komment, hogy nem mentünk bele a halasztásba. Erre szeretnék igazából reagálni. További sok sikert szeretnék kívánni a ‘Lapujtőnek, nagyon jó csapatuk van! Szorítok nekik, hogy nyerjék meg a bajnokságot, szerintem meg is fogják. Nem is kérdés. Szabó Gábor edzőkollégámnak is további sok sikert kívánok a tavaszi folytatásban!