2024.05.26.

Szép skalpot szerzett a Diósjenő

Meglepetésszerű vereséget szenvedett a hoppon maradó Mohora.

Szombaton Diósjenőn volt jelenése a Mohorának a vármegyei élvonal nyolcadik fordulójában. Bár előzetesen esélytelenebbnek tűntek a hazaiak, abszolút rácáfoltak a várakozásra, három perc elteltével pedig Balga révén vezetést szereztek. Nem igazán tudtak megújulni a látogatók, ezzel szemben a házigazdák jól futballoztak, a második etap elején jött is egy újabb találat, Bőgér Dávid köszönt be.

Ezen a napon hiába próbálkozott a másik oldal, nem jöttek össze a dolgok. Az utolsó húsz minutumhoz érve Makkai jóvoltából nőtt a különbség. A hajrában érkezett egy szépítés, de Monostori Albert a rendes játékidő végén válaszolt. Az érdekes terjedelmű hosszabbítás zárásaként még faragtak hátrányukból a látogatók, de ennek a momentumnak nem igazán volt érdemi jelenetősége. Négy kettes diadalt könyvelhettek el a remek skalpot begyűjtő, egyúttal meglepetéssel előrukkoló diósjenőiek.

Vármegyei I. osztály, 8. forduló:

Diósjenő SE-Unicum FC Mohora 4-2 (1-0)

Diósjenő, 150 néző. Vezette: Kiss D. (Zsélyi Cs., Homoki G.)

Diósjenő SE: Tóth R. – Szabó L. (Csabuda, 83.), Pincze, Varga M., Bőgér Á. (Haljárszki, 59.) – Krajcsek, Makkai (Varga N., 74.) – Holman (Sebők, 78.), Balga, Dávid M. – Bőgér D. (Monostori A., 70.). Játékos-edzők: Varga Gyula, Bőgér Dávid.

Unicum FC Mohora: Földi – Pécsi, Káposzta, Kotasz (Dallos, 66.), Lavkó – Pistyúr D. (Rados, 70.), Széles G. (Bartal, 46.), Rácz D. (Klinger, 59.), Pistyúr Zs. – Strihó (Mátyás Zs., 46.), Szita. Vezetőedző: Baranyi Tibor.

Sárga lap: Szabó L., Pincze, Varga N., Dávid M., ill. Strihó

Gól: Balga (3.), Bőgér D. (53.), Makkai (70.), Monostori A. (89.), ill. Szita (81.), Klinger (94.)

Jók: Pincze (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. senki

Varga Gyula: – Minden tiszteletünk a csapaté! Szenzációsan játszottunk! Rendkívül motivált volt a gárda! Mindent betartva, teljesen megérdemelt győzelmet arattunk még ilyen arányban is. Ami kicsit bosszantó, a kettő kapott gól. Nem igazán volt benne a meccsben, hogy gólt kapunk. Egy nagyon kulturált Mohorát győztünk le. Remek teljesítménnyel! Minden egyes játékosnak nagy kalapemelés! Még hozzátenném, hogy rég láttam akkora gólt, mint amilyet Monostori Albert rúgott. Külön gratulálunk neki! Csak így tovább! Végre le tudtuk győzni a a Mohorát, akivel baráti kapcsolatot ápolunk. Reméljük, egy nagy lökést ad a karancslapujtői derbi előtt. A DSE minden egyes tagjának gratulálunk, a vendégeknek sok sikert kívánunk!

Baranyi Tibor: – Nagyon rég láttam ennyire maga alatt játszani a csapatot. Remélem, hogy ettől már nincsen lejjebb. Igazából a mai mérkőzésen semmi nem úgy sikerült, a szó szoros értelmében. Egy labdakezeléssel problémáink voltak, ahogy egy kétméteres passzal is… Azt tudom mondani, hogy teljesen megérdemelt hazai siker született, az eredmény pedig ránk nézve hízelgő, mert nagyon sokszor Földi Laci tartott minket meccsben. Mindig nem várhatunk arra, hogy ő majd kihúz a bajból. Ilyen hozzáállást, mentalitást egy ilyen csapat nem engedhet meg magának, mint a miénk. A srácoknak össze kell magukat szedni. Gratulálok az ellenfélnek, akaratban és alázatban fölénk nőttek! Egyetlen egy dolog vigasztal… Én tényleg nagyon ritkán szoktam ilyennel foglalkozni, de most sajnos nem bírom magamban tartani. Volt a mi csapatunknál is gyengébb teljesítményt nyújtó egyén a pályán és amellett is. Sajnos nem ütötték meg még ezt a gyenge megyei első osztályú színvonalat sem, amit ma produkált a két együttes. Itt a játékvezetői hármasra gondolok. Rémgyengék voltak! Teljesen az első osztály alatti „színvonalon” ténykedtek. Ez egyszerűen tarthatatlan, hogy ennyire gyenge játékvezetés legyen a megyei első osztályban!

A bajnokság aktuális állása: