2024.04.16.

Ismét könnyedén nyert a Bánk-Dalnoki Akadémia

Hat gólig jutott a Berkenye ellen Kárpáti Zoltán együttese.

Vasárnap Diósjenőn fogadta a Bánk-Dalnoki Akadémia a Berkenyét a vármegyei élvonal tizenhatodik körében. Jól kezdtek a házigazdák, viszonylag gyorsan meglett a vezetés. Akár össze is jöhetett volna az egyenlítés a másik oldaltól, de a ziccert kimaradt, az ellentámadásból pedig tovább nőtt a különbség. A szünet előtt még kétszer beköszönt a pályaválasztó, hamar eldőlt tehát a meccs. A második felvonásban még két alkalommal rezgették meg a hálót a vendéglátók, akik ugyan a hajrában egyszer kapituláltak, ennek a mozzanatnak nem igazán volt jelentősége. Hat egyes sikerrel folytatta a szezont Kárpáti Zoltán alakulata.

Vármegyei I. osztály, 16. forduló:

Bánk-Dalnoki Akadémia-Berkenye SE 6-1 (4-0)

Diósjenő, műfüves pálya, 60 néző. Vezette: Ordasi I. P. (Gecse Z., Homoi G.)

Bánk-Dalnoki Akadémia: Borsi (Kiss O.) – Török, Hajdu, Frey, Sándor M. – Szentpéteri (Tadeo), Tőkés (Szieber), Kozma – Haronisz, Kiss K., Járvás (Gyebnár). Vezetőedző: Kárpáti Zoltán.

Berkenye SE: Földvári D. – Sipos (Schlenk), Fogarasi (Sági), Illés, Gyenes – Rottek, Hesz, Keresztes, Rusvay (Selmeci Á.) – Selmeci T. (Debreczeni), Fábri (Maruszki). Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Gól: Kiss K. (2), Járvás (2), Kozma, Hajdu, ill. Rottek

Jók: Járvás, Kiss K., Török, Frey, ill. Fábri, Rottek, Sági

Kárpáti Zoltán:A kezdősípszótól nagyon jól álltak bele a srácok a mérkőzésbe, megfelelő volt a játékunk sebessége, ami a legfontosabb kritérium volt előzetesen, így a három pont sorsát sikerült már az első félidőben eldönteni. A második játékrész már laposabbra sikerült, de összességében megérdemelt sikert arattunk még ilyen arányban is, egy szimpatikus és végig küzdő Berkenye ellen. További sok sikert kívánok nekik és gyors felépülést Rusvay Gerinek!

Rusvay Gergely: A múlt heti csapatból sajnos két meghatározó játékosom hiányzott, de próbáltunk helytállni igy is. A bánki csapat nagyon motiváltan, gyorsan es hatékonyan játszott, ettől függetlenül null egynél volt egy ziccerünk és az ellentámadásból kaptuk a gólt. Sérülés miatt kettőt is kellett cserélnem. Sok hibával játszottunk, de nem tudok a játékosaimról rosszat mondani, mert hajtottak becsülettel. A nagy műfüves pálya nyilván nekik kedvezett. Megyünk tovább, próbálunk talpra állni! Sok sikert a Bánknak!