2024.07.27.

Dunaújvárosba látogat a Bánk-Dalnoki Akadémia

Vasárnap idegenben lép pályára a Nógrád vármegyei gárda.

Egy héten belül a harmadik játéknapot rendezik meg az NB III-ban. A Közép-csoport harminckettedik körében az ötödik helyezett, három meccs óta veretlen Dunaújvároshoz hivatalos a sereghajtó Bánk-Dalnoki Akadémia. Szokásunkhoz hűen, a mostani találkozót megelőzően is megszólaltattuk a csapatokat vezető szakembereket. A vasárnap tizenhét órától esedékes bajnoki előtt a házigazdákat irányító dr. Dobos Barna, illetve a Nógrád vármegyei társulat mestere, Czuk Henrik is megosztotta velünk előzetes meglátásait. Lássuk a beharangozó gondolatokat!

NB III Közép-csoport, 32. forduló, 2023. április 16. (vasárnap), 17.00:

Dunaújváros FC-Bánk-Dalnoki Akadémia

Dunaújváros, Stadion. Vezeti: Takács Ákos (Bőhm Ármin, Kulcsár Dániel)

dr. Dobos Barna, a Dunaújváros FC vezetőedzője: – Az elmúlt mérkőzéseinken nagy örömünkre folyamatosan fejlődtünk, ami az utolsó meccseinkre már eredménnyel is párosult. A szezon hátralévő részében szeretném, ha minél több pontot tudnánk szerezni, mert erre a csapatra szeretnénk építeni a következő évet is. Úgy gondolom, ha marad ez a fejlődési ív, akkor a jelenlegi játékosállomány is teljesen alkalmas lesz arra, hogy jól szerepeljen a jövő évi kiírásban. Annak ellenére, hogy a bánkiak milyen helyzetben vannak, nem úgy készülünk, hogy ez egy előre lefutott összecsapás lesz. Biztos vagyok benne, hogy nehéz dolgunk lesz, hiszen a februári folytatás óta még nem nyertünk hazai pályán, illetve megtekintettem ellenfelünk elmúlt hétvégi bajnokiját az MTK II ellen, ahol háromszor is vezetést szereztek, ami intő előjel számunkra. Háromesélyes meccs lesz, de egyértelműen a három pont megszerzése a célunk. Az utolsó öt fordulóban egy győzelmet, három döntetlent és egy vereséget szállítottak a fiúk, ami tényleg bizakodásra ad okot, különösen, hogy a Szekszárdon végre megszereztük az első sikerünket is az új csapattal, ami nagy önbizalmat adott a srácoknak. Jelen állás szerint nem lesz hiányzónk vasárnap, a teljes keret a rendelkezésemre áll. Az előző körben volt egy öt sárgás eltiltottunk, Perjési Viktor, de ő is bevetésre készen várja a holnapi mérkőzést.

Czuk Henrik, a Bánk-Dalnoki Akadémia vezetőedzője: – Sajnálom a Fradi II elleni mérkőzést, ahogy nyilatkoztam is, húsz perc kivételével nem az volt, amit szerettem volna. Azóta két edzésen vagyunk túl. Próbálom gyakorolni a srácokkal, amiket kérek. Olyan típusú foglalkozásokat csinálok, amiket aztán majd a meccseken szeretnék viszontlátni. Szerencsére már több közös edzésen vettünk részt. Az a fő az elkövetkezendőkben, hogy a dinamika és az a gyorsaság kijöjjön a mérkőzéseken. A hátralévő hét találkozón mindig nyerni szeretnénk. Vasárnap is ez lesz a célunk. Jó hangulatban készültünk a dunaújvárosi összecsapásra. Két hiányzónk lesz.