2024.07.27.

Új vezetőedzővel várja vasárnapi meccsét a Bánk-Dalnoki Akadémia

A harmincadik fordulóban az MTK második számú csapatnál vív bajnokit a Nógrád vármegyei társulat.

A napokban változás történt a harmadosztály Közép-csoportjában szereplő Bánk-Dalnoki Akadémia szalmai stábjában, vezetőiedzőként Czuk Henrik csatlakozott a gárdához. A harmincadik körben az MTK második számú együttesének otthonában lép pályára a Nógrád vármegyei társulat. A vasárnap délelőtt tizenegyes órás kezdéssel esedékes bajnoki előtt a negyedik pozíciót elfoglaló hazai fiatalok mestere, Kanta József mellett a vendégek frissen kinevezett trénere is megosztotta előzetes meglátásait. Lássuk a beharangozó gondolatokat!

NB III Közép-csoport, 30. forduló, 2023. április 9. (vasárnap), 11.00:

MTK Budapest II-Bánk-Dalnoki Akadémia

Budapest, Lantos Mihály Sportközpont. Vezeti: Papp Ádám (László István Sándor, Varga Levente)

Kanta József, az MTK Budapest II vezetőedzője: – Egész jól szerepeltünk a tavaszi idény eddigi részében. Az utolsó mérkőzést, az ESMTK elleni rangadót sajnos elvesztettük, de mindent összevetve jó eredményeket produkálunk és helyenként egész jó focit tudunk játszani az elmúlt fordulók során. Közben a fiatal játékosok még azért hoznak egyéni hibákat, amikből problémáink vannak, de ez benne van a pakliban, erre nyilván számít az ember. Összességében elégedett vagyok a fiúkkal, mert jó szellemben futballoznak. Ugyan többször hátrányba kerültünk az előző meccseken, sokszor fordítani tudtunk, illetve egy utolsó perces döntetlent is elértünk. Szóval van tartása a csapatnak, ami tetszik. A szezon hátralévő részétől azt várom, hogy az említett hibákat jobban elhagyjuk, és akkor gördülékenyebbek lennének az eredmények, egyben maga a játék, mert sokszor magunknak tesszük nehézzé a találkozókat. Emellett azt szeretném, hogy a játékosok fejlődése töretlen maradjon, hiszen számomra az a legfontosabb, hogy ezek a fiatalok folyamatosan tudjanak jó teljesítményt nyújtani. Az lenne a legjobb, ha ez eredményekkel is párosulna. A vasárnapi olyan mérkőzés lesz, ahol azt gondolom, mi vagyunk az esélyesek. Úgy kell pályára lépnünk, hogy az ellenfél az első perctől kezdve azt érezze, hogy egy jobb csapat van velük szemben. Természetesen minden tiszteletet megadunk a vendégeknek. Biztos, hogy egy kellemetlen gárdával lesz dolgunk. Az ilyen riválisok ellen sosem könnyű játszani, főleg egy olyan fiatal társaságnak, mint mi. A Bánkhoz hasonló csapatok meg tudják nehezíteni a dolgunkat, de ha a srácok olyan minőséget tudnak felvinni a játéktérre, mint amire képesek, akkor szerintem jó esélyeink vannak győzni. Egy-két sérüléssel bajlódunk. Az első csapattól sem jön vissza nagyon sok ember. A keret magja rendelkezésemre áll, akik általában szerepet kapnak, most is bevethetők. Rendben lesz az összeállítás. 

Czuk Henrik, a Bánk-Dalnoki Akadémia vezetőedzője: – A napokban kaptam a felkérést a klub vezetőitől. Múlt héten megnéztem a Paks II elleni mérkőzést. Szerintem nem volt probléma a csapattal, reálisan meg lehetett volna az iksz. Még 2006-ban én alapítottam a Dalnoki Akadémiát. Szóval ilyen szempontból érzelmileg érdekes, hogy akkoriban nyolc-tíz éves gyerekekkel foglalkoztam a klubnál, most pedig én vezethetem a Bánkkal közös felnőtt csapatot. Annak ellenére, hogy most már kilenc pont a lemaradás, kihívásnak tartom ezt a feladatot. Ismerkedünk a fiúkkal. Három edzésen már túl vagyunk. Gyakorlott fociedzőként figyelem az első három nemzeti osztály eseményeit, de természetesen annyira nem vagyok képben az NB III-as mezőnnyel, mint azok az edzők, akik hétről hétre játsszák a mérkőzéseket. Amikor jött a felkérés, igyekeztem jobban utánajárni az ellenfeleknek, a mezőnynek. Tudom, hogy elég jó ez a bajnokság. Mostanában elég sokszor fogunk találkozni NB I-es tartalékcsapatokkal. Remélhetőleg két-három forduló után már át fogom látni ezt az egészet. Kemény lesz ez a feladat, egy igazi kihívás, de a srácokkal megpróbálunk ennek megfelelni. Pénteken csináltunk egy meccset a megye egyes kerettel. A vasárnapra tervezett kezdő a Nógrád vármegyében szereplő állománnyal játszott. Egyébként láttam két olyan fiatalt, akiket hétvégén el is viszek magammal, illetve van egy nagyon ifjú, 2006-os fiú, akit szintén nevezni fogok. Meglátjuk, ebben az ismerkedési fázisban, hogy tudják majd megoldani a mérkőzésen a kért dolgokat. Úgy gondolom, vasárnap is egy jó meccset vívhatunk, de szerintem szerdán a Fradi II ellen lesz az, amikor már én is jobban hozzá tudok tenni, majd ezt követően össze tudok rakni egy általam elképzelt csapatot. Azt mondom, ez még Tábori Ákos munkája, akitől jelenleg is sok segítséget kapok, ahogy a csapatkapitánytól, Kiss Károlytól is.