2024.07.27.

Csepelen folytatja a szezont a Bánk-Dalnoki Akadémia

Vasárnap az Újpest második számú együttesét fogadja a Nógrád vármegyei alakulat.

Egy hét szünet után vasárnap a harmadosztály Közép-csoportjának huszonötödik fordulójának keretein belül szerezne újabb pontokat a Bánk-Dalnoki Akadémia. Soros fellépésén a tabella hatodik helyét elfoglaló Újpest második számú együttesét fogadja a Nógrád vármegyei alakulat. A mérkőzésre a csepeli Szabadkikötő SE Sporttelepen kerül sor tizennégy órás kezdéssel. A találkozó előtt a pályaválasztó gárdát irányító Tábori Ákos, illetve a lila-fehér fiatalok mestere, Mundi Viktor is megosztotta előzetes gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Közép-csoport, 25. forduló, 2023. március 12. (vasárnap), 14.00:

Bánk-Dalnoki Akadémia-Újpest FC II

Budapest, Szabadkikötő SE Sporttelep. Vezeti: Urbán Eszter (Deme Rajmund, Majorné Nagy Petra)

Tábori Ákos, a Bánk-Dalnoki Akadémia vezetőedzője: – Az Iváncsa elleni mérkőzésen elégedett voltam az első félidőben mutatott játékunkkal, hozzáállásunkkal. Erre alapozva készültünk az elmúlt két hétben. Fiatal, dinamikus csapattal találkozunk. Nem véletlen a bajnokságban elfoglalt helyezésük, de nekünk nem szabad ezzel foglalkoznunk. Játékosaim tudják, hogy fontos időszakban vagyunk, ennek megfelelően is várom a hozzáállásukat a mérkőzéshez. Egy bátor, kezdeményező futballt várok a csapattól. Mindenki bevethető.

Mundi Viktor, az Újpest FC II vezetőedzője: – Tavasszal ugyanott folytatta a csapat, ahol ősszel abbahagyta. Három mérkőzésből kettőt megnyertünk. Az indulás nagyon jó volt. Aztán az utolsó meccsünkön, azaz az ESMTK-tól ugyan kikaptunk, de véleményem szerint stabil, jó csapatunk van jelen pillanatban, amely bárki ellen képes jó eredmény elérésre, úgyhogy az idáig eltelt fordulók alapján elégedettek lehetünk. Nem gondolom, hogy bármiféle jelentősége lenne, hogy szabadnaposak voltunk. A ritmusunkból nem estünk ki. A múlt hétvégén egymás közötti játék volt a program. A szereplés, a pontok, illetve a helyezés kapcsán sosem fogalmazunk meg célokat. Azt viszont igenis elvárásként állítjuk magunk elé, hogy azért szeretnénk ismét feladni az első csapathoz játékost. Ez a fő cél! Nem téveszt meg a Bánknak a tabellán elfoglalt helyezése. Tavaly is egy nagyon-nagyon nehéz mérkőzést játszottunk ellenük, ahol az első félidőben előnyt szereztünk, de a végén a szerencsének is volt köszönhető, hogy nem lett döntetlen az a találkozó. Egy stabil ellenfélre és egy küzdelmes meccsre számítok, és természetesen szeretnénk nyerni. Nincs sérült emberünk, viszont a második számú együttesek mindig függnek az első csapatból visszajátszóktól is. Most a felnőtt is vasárnap lép pályára, úgyhogy nagy valószínűséggel senki nem jön vissza, tehát a saját keretünkből fogjuk megoldani az összeállítást.