2024.07.27.

A Paks II-es csapatát fogadja a Bánk-Dalnoki Akadémia

Vasárnap újabb bajnokin vesz részt a Nógrád vármegyei társulat.

Vasárnap az NB III Közép-csoportjának huszonkilencedik körében vár feladat a Bánk-Dalnoki Akadémiára. Tizenhat órás kezdéssel fogadja Berkenyén a tizedik helyezett Paks második számú alakulatát a Nógrád vármegyei gárda. A találkozó előtt a sereghajtó házigazdákat dirigáló Tábori Ákos, illetve a másik oldal mestere, Kindl István is megosztotta előzetes gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Közép-csoport, 29. forduló, 2023. április 2. (vasárnap), 16.00:

Bánk-Dalnoki Akadémia-Paksi FC II

Berkenye, Sporttelep. Vezeti: Újhelyi Tamás (Dobos Dávid, Végh Márton)

Tábori Ákos, a Bánk-Dalnoki Akadémia vezetőedzője: – A vasárnapi pontszerzést követően sokkal jobb teljesítményt vártam a csapattól. A mérkőzés lefújása után már a paksi meccsel kezdtünk el foglalkozni. Mivel Hajdu István öt sárgás, lesz pár változás az eddigiekhez képest. Az elmúlt napokban ezeken dolgoztunk. A paksi fiataloknak megvan a játékuk, gyorsak és dinamikusak lesznek, viszont nekünk ezeket ismét félre kell tenni és csak a saját játékunkat kell előtérbe helyezni. Mindenki rendelkezésre áll Hajdu István kivételével.

Kindl István, a Paksi FC II vezetőedzője: – Hullámzó volt a teljesítményünk az elmúlt időszakban. Nagyon jól kezdtük a tavaszi idényt, jó minőségben futballoztunk, ami eredménnyel is párosult. Újabb fiatalokat sikerült beépítenünk a csapatba. Szinte a kezdőnk felét 2005-ös és 2006-os fiatalemberek teszik ki. Ők egészülnek ki az első csapat volt sérültjeivel, akiknek játékpercekre van szükségük. Az utóbbi hetekben, de mondhatom azt is, mióta Böde Dánielt visszaadtuk az első csapatnak, meggyengült a támadójátékunk, ami érthető. Az ellenfél is kevés helyzetet alakít ki ellenünk, illetve mi is kevés helyzetre vagyunk jók jelen pillanatban. Azt érzem, most ez az egyetlen egy hibapontunk, a támadójátékunk. Nem igazán helyezésben gondolkodunk a bajnokság hátralévő része kapcsán, hanem minél több fiatalnak szeretnénk lehetőséget, teret adni a felnőtt futballban, hogy akklimatizálódjanak. Ezzel együtt természetesen szeretnénk minél előrébb végezni a tabellán. Ami az elsődleges elképzelésünk volt, hogy a kiesés veszélye ne fenyegessen minket, azt szerintem már az ősz folyamán elrendeztük. Úgyhogy szinte most teher nélkül futballozhatunk. Szeretnénk minden mérkőzésen jól játszani, ha pedig így lesz, akkor az magával hozza majd a pontok gyarapodását is. Sokat nem tudok az ellenfélről. Azt igen, hogy egy viszonylag kis alapterületű pályán fogunk focizni, ami nekünk nem fog feküdni. Nagyon sok párharcra számítok. Fölívelt, fölrúgott labdákra, amikből majd megpróbáljuk majd mi a lecsorgókat, lepattanókat minél jobb arányban begyűjteni. Az alap NB III-as, fiatalok alkotta keretünkből mindenki rendelkezésünkre áll. Kivéve Horváth Kevint, aki sérvműtéten esett át a közelmúltban. Még várjuk, hogy az esti NB I-es meccs után a vezetőedző kit fog küldeni az első keretből nem játszók közül a vasárnapi bajnokira.