2024.07.27.

Vasárnap a Kecskemét II-es csapatát fogadja a Bánk-Dalnoki Akadémia

NB I-es tartalékcsapatot lát vendégül Berkenyén a Nógrád vármegyei társulat.

Vasárnap a harmadosztály Közép-csoportjának harmincötödik fordulójának keretein belül a tizennegyedik helyezett Kecskemét második számú együttesét fogadja Berkenyén a Bánk-Dalnoki Akadémia. A tizenhét órás kezdéssel esedékes találkozót élőben közvetítjük weboldalunkon. Szokásunkhoz hűen, a mostani bajnoki előtt is megszólaltattuk a csapatokat vezető szakembereket. A házigazdák irányítását az idény hátralévő részére megbízott edzőként ismét átvevő Tábori Ákos mellett a másik oldal mestere, Virágh Ferenc is megosztotta velünk előzetes meglátásait. Lássuk a beharangozó gondolatokat!

NB III Közép-csoport, 35. forduló, 2023. április 30. (vasárnap), 17.00:

Bánk-Dalnoki Akadémia-Kecskeméti TE II

Berkenye, Sporttelep. Vezeti: Práth Dávid (Deme Rajmund, Kovács II Tamás)

Tábori Ákos, a Bánk-Dalnoki Akadémia megbízott edzője: – Az új edző érkezésével az NB III-as tagságunk megtartása volt a cél. Segédedzőként segítettem Henrik munkáját, mellette a tartalékcsapatunknál folytattam azt, amit a szezon elején elkezdtem. Próbáltunk egy új impulzust adni a csapatnak, most, hogy nem reális a bennmaradásunk, a jövővel kell foglalkoznunk. A következő szezonbeli csapatunk kialakítása a cél, több fiatal játékos is lehetőséghez fog jutni az elkövetkező mérkőzéseken. Ezért is tértünk vissza az eddigi felálláshoz. Természetesen továbbra is nyerni szeretnénk, gólokat lőni és élvezettel játszani. Ellenfelünk zsinórban tudott nyerni négy mérkőzést, ami mutatja hogy elindult náluk egy jó széria, de vereséggel érkeznek hozzánk. Ismételni tudom magam, csak a saját játékunkkal és teljesítményünkkel kell foglalkozunk. A keretünkben lesz tartalékcsapatunkból fiatal, plusz az eddigi keret rendelkezésre áll. Kiss Károly játéka kérdéses.

Virágh Ferenc, a Kecskeméti TE II vezetőedzője: – Mindenképpen pozitívnak értékelem az elmúlt időszakban bemutatott szereplésünket. Volt egy háromhetes sorozatterhelésünk, mikor szerda-vasárnap ritmusban játszottunk. Ebből a hat meccsből négyet megnyertünk, volt egy döntetlenünk, egyszer pedig kikaptunk. Az ESMTK elleni vereségünk benne van. Mi fiatalok, rutintalanok vagyunk, ők pedig azért mégiscsak egy harmadik helyezett csapat. Ez egyértelműen jó mérleg, és tulajdonképpen meg is alapozta a jövőnket, mert nagy valószínűséggel benn tudtunk maradni, de nyilván még azért vannak hátra mérkőzések A legfőbb cél a kiesés elkerülése volt. Úgy gondolom, a Bánk teljesítménye nem áll összhangban a helyezésével. Még a tavaszi idény elején láttam egy meccsüket élőben, emellett összefoglalókat is néztem. Jó együttesnek tartom az ellenfelet. Vannak rutinos játékosaik is, illetve sok futsalos, akik a játékban értik a dolgukat. Kombinatív, passzolós focit játszanak. Nehéz ellenfélre számítok, mert mondom még egyszer, a helyezésük szerintem nem tükrözi, hogy valójában milyen csapatról is van szó. Nyilván szeretnénk minél több találkozót behúzni a hátralévő idényben, egyértelmű, hogy ezúttal is pontért, pontokért megyünk. Ezen a hétvégén az U19-be is vissza kellett játszatnunk, segíteni a fiatalabbakat. Ők vasárnap nem állnak rendelkezésre. Ettől függetlenül megvan a tizennyolc fős keretünk.