2024.05.20.

Vármegyei rangadót nyert a Talent

Gólokban gazdag bajnokin múlta felül a Salgó FC-t a balassagyarmati futsal alakulat.

Szerdán Nógrád vármegyei csörte keretein belül fogadta a Salgó FC gárdáját a Talent 2019 SE a Heves vármegyei szervezésű NB III-ban. Jobban kezdtek a vendégek, ezt viszont nem tudták kihasználni, majd kétgólos előnybe került a másik oldal. Hamarosan érkezett a szépítés, de kisvártatva megint betaláltak a házigazdák. Ugyan a második felvonásban faragtak hátrányukból a salgótarjániak, ezt követően kinyíltak, válaszképpen pedig még három alkalommal kapituláltak. Végül hat kettőre nyertek a balassagyarmati együttes.

Heves vármegyei szervezésű Férfi Futsal NB III, Északi-csoport, 4. forduló:

Talent 2019 SE-Salgó FC 6-2 (3-1)

Balassagyarmat, Városi Sportcsarnok, 70 néző. Vezette: Dobsonyi L. (Varga P. B., Homoki G.)

Talent 2019 SE: Tóth R. – Pistyúr Zs., Lavkó, Dávid M., Klinger. Cserék: Molnár M., Mindszenty, Nyírjei, Hugyecz, Brezovszki, Pistyúr D. Vezetőedző: Naszály Aladár.

Salgó FC: Horváth B. – Tarlósi P., Horváth M., Szokács, Tarlósi M. Cserék: Sirkó, Kárász S., Lehoczki, Juhász D., Kobolák, Bazsányi, Percze, Kurcsik, Palkovics. Játékos-edző: Bazsányi Péter.

Sárga lap: Dávid, ill. Tarlósi M., Tarlósi P.

Gól: Lavkó (9.), Nyírjei (13.), Pistyúr Zs. (18., 35.), Dávid (37.), Brezovszki (40.), ill. Tarlósi P. (15.), Kobolák (31.)

Naszály Aladár: Nehéz mérkőzéseken, nehéz heteken vagyunk túl. Kikaptunk itthon a bajnokesélyes Csömör ellen és a kupában az NB II-es Gyöngyöstől. Így mentünk a Gyöngyöshalászhoz, ahol egy nagyon izzadtságszagú mérkőzésen tudtunk csak nagy győzni akarással nyerni. Ezek után érkezett hozzánk a megerősödött Salgó FC, aki ellen ugyancsak hasonló nehéz meccsre számítottunk. Így készültünk. Azt kell, hogy mondjam, bár előnnyel tudtunk fordulni, az első félidőben a Salgó FC volt a jobb csapat. Változtattunk kellet, mind a felállt védelem elleni játékban, mind mentalitásban, illetve azt gondolom, a bátor öt a négy elleni játékunk hozta meg a mai mérkőzés kimenetelét, ahol a magunk javára tudtunk fordítani a meccs képét. Ugyanilyen nehéz találkozóra számíthatunk jövő héten az Eger ellen. Gratulálunk a srácoknak és további sok sikert a vendégeknek!

Bazsányi Péter: Először is, gratulálok a hazai csapatnak a győzelmükhöz! Nagyon jó mérkőzést játszottunk, jó iramú találkozóra került sor. Sajnos a helyzetkihasználásunk megint kívánnivalót hagyott maga után. Rengeteg helyzetet kidolgoztunk, rengeteg egy az egyes szituációt megnyertünk, de mégsem tudtuk gólra váltani ezeket, ezért a szerencsésebbnek mondható hazai csapat, úgy érzem, most megérdemelten tartotta itthon a három pontot. Bízom benne, hogy a következő fordulókban hasonló mennyiségben és minőségben ki tudunk állni és végre megszerezzük az első győzelmünket. 

Következik:

5. forduló, 2023. december 14. (csütörtök), 20.20: Garvittax-Hollywood-Talent 2019 SE (Eger, Pásztorvölgyi Gimnázium tornaterme)

8. forduló, 2023. december 13. (szerda), 21.00: Csömöri KSK-Salgó FC (Csömör, Csömöri Sportcsarnok)

Az aktuális állás: