2024.09.08.

,,Nagyon örülök a felkérésnek”

ettA kispadra a Szécsény vezetőedzőjeként visszatérő Tőzsér Zsolt bízik a bevett módszereiben és hisz a befektetett munkában.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Csatlós Csaba nem folytatja a munkát a vármegyei élvonalban szereplő Szécsény kötelekében. Mostanra hivatalossá vált, hogy Tőzsér Zsolt lett az említett gárda új vezetőedzője. A kispadra páréves kihagyás után visszatérő szakembert friss kinevezése kapcsán kérdeztük.

– Egy ideje nem találkozhattunk önről egy-egy csapat kapcsán…

– Az SBTC utánpótlásából való távozásom után közvetlenül, 2021-ben a szülésnél meghalt a feleségem és a kisfiam – kezdte Tőzsér Zsolt. Az ikrek közül a kislány életben maradt, én pedig egyedül maradtam vele. Ötvenhat évesen. Nyilvánvalóan, az elmúlt másfél év az ő ápolásával telt és rendbe kellett hoznom magam lelkileg. Szét voltam esve, nem voltam képben, nem csoda, hogy sokáig nem vállaltam munkát a fociban. Több megkeresésem volt, de emiatt semmit nem vállaltam el. Most jutottam el arra a pontra, amikor a sport által összeszedtem magam. Kitaláltam az egyéni csatárképzést, ami a mai napig működik. Lehet jelentkezni egyeztetett időpontra. A futás, a box, a foci által tudtam rendbe hozni a dolgaimat. Lelkileg meg tudtam úgy erősödni, hogy úgy döntöttem, elvállalom Stayer Laci felkérését. Régi barátom. Az SBTC ifiben együtt játszottunk sok éven át. Az 1993-as legendás szécsényi bajnokcsapatnak is a tagja voltam. Nagyon örülök a felkérésnek, meg szeretnék felelni. Szerintem innen csak fejlődhetünk, nagyon nincs mit elrontanom. Kiemelném, én nem fúrtam senkit, nem harcoltam ezért az állásért. Kész tények elé állítottak, hogy nincsen edző. Nekem semmi bajom nem volt az előzővel, tőlem maradhatott is volna, nem is érdekel, mi volt előttem. Elvállaltam egy üres kispadot.

– Legutóbb akkor szerepelt a neve a híreinkben, amikor weboldalunk együttműködő partnere, dr. Katona Balázs úgy döntött, hozzunk étre egy licitet, kislánya megsegítésére.

– Ezúton is nagyon meg szeretném köszönni dr. Katona Balázsnak, Czene Tamásnak, illetve a Nógrádifutballnak, hogy 200 000 Ft-tal támogatták „Nusi” életét. Nagyon jól jött ez a támogatás, mindennapi életünk során komoly hasznát vettük.

– Szerdán be is mutatkozott újdonsült állomáshelyén.

– Fölvázoltam a gyerekeknek, hogy legutóbb volt egy tizenkilenc és egy harmincpontos szezon. Nem minősítek senkit, a számok tükrében beszélek. Valaki kommentelt, hogy negyven éve nem volt ilyen rossz csapat Szécsényben, ami azt jelenti, ennyi idő óta nem voltak itt ilyen rossz játékosok… Bizonyítsuk már be, hogy ez egyáltalán nem így van! Megkérdeztem a fiúkat, végig tudnak-e velem csinálni egy komoly fizikális felkészítést, és ha ebben benne vannak, akkor elvállalom a feladatot. Majd egy év után húzunk egy vonalat, hol tartunk. Viszont, ha nem akarnak edzeni, én nem leszek Végh „Öcsi” mellett pályamunkás az edzéseken… Ha nem veszik komolyan, akkor fölösleges kijárnom. A másik dolog, hogy idén van a harmincadik évfordulója az 1993-as bajnoki címnek. Mindig volt itt csapat, mert Szécsénynek ez szerintem jár! Lehet, nem én fogom megcsinálni, hogy ismét jó csapat lesz, de az utat elkezdem. Ha ezek a játékosok munkára foghatók, minél tovább csinálom ezt a feladatot, de ha azt veszem észre, hogy nem fognak edzésre jönni, azért nem fogok járni, hogy annyi pontunk legyen, mint a katicának.

– Továbbra is a „régi iskola” híve?

– Vannak különböző módszereim. Nem kitalációk. Működtek Karancskesziben, Karancslapujtőn és az SBTC ifiknél is. Nem tudományos megoldások, ha megköveznek, ha nem. Én nem a foszfátháztartásban, a hengerben vagy a testzsírmérésben hiszek, hanem azokban az elvekben és futásokban, amiket én láttam régen. Emellett tudom az új dolgokat, meg fogom velük csináltatni a labdás részt is. Ezen a szinten az a fontos, hogy tudjunk öt méterre passzolni, és legyünk képesek egy bizonyos sebességen futni, egy ideig.

– Mit tervez a felkészülési időszakra?

– Július 4-én kezdünk. Heti két edzés és egy gyakorló mérkőzés lesz a programban. Nem tudom, mikor kezdődik a bajnokság, szerintem augusztus közepén. Majd realizálódik, ki akar elmenni és kik jönnek. Nem vagyok egy igazolgató edző. Mindig azokkal dolgozok, akik vannak, és mindig az adott anyagból próbálom kihozni a legtöbbet. Nem akarok feszültséget szítani. Majd, ha jönnek az eredmények, biztos csatlakoznának hozzánk, de akkor már megmondjuk, ki az, aki jöhet.