2024.07.27.

A szezonban először örülhetett a Felsőtold

A komoly mélyütést beszedő Kazár otthonában nyert a nem várt sikerrel előrukkoló sereghajtó.

Múlt vasárnap a Felsőtoldot fogadta a Kazár a legalacsonyabb vármegyei osztály Keleti-csoportjának tizenkilencedik fordulójában. Bár a házigazdák számítottak egyértelmű favoritnak, már az első tíz percben hátrányba kerültek. Ezt követően mentek ugyan előre a hazaiak, elrontották helyzeteiket. Ezzel szemben a látogatók Hucskó révén ismét betaláltak. A második felvonás elején a duplázó Nagy növelte övéi lépésfórját. Ekkor sem adták föl a kazáriak, de csak a szépítésig jutottak el. Végül dicséretes, három egyes sikert értek el az idényben először nyerni tudó felsőtoldiak, akik annyira vártak már erre a győzelemre, mint egy szomjazó ember a sivatagban.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 19. forduló:

Kazár KSE-Felsőtoldi Cserhát TSE 1-3 (0-2)

Vezette: Hegedűs M. (Pál A., Ordasi I. P.)

Kazár KSE: Szakos – Jenei, Oláh K., Dobos, Gecse – Dancsok (Harmat, 90.), Baranyi L. (Csíkos, 46.), Bán, Medve – Versics (Boros, 85.), Vinyei. Edző: Racs Zsolt.

Felsőtoldi Cserhát TSE: Páva – Baranyi (Oláh A., 75.), Balázs S., Erki, Buda – Sáfi, Nyirjei, Hucskó, Misinszky (Mészáros, 67.) – Imre Cs., Nagy I. Játékos-edző: Nyirjei András.

Sárga lap: Dobos, ill. Erki, Buda, Balázs S., Nagy I.

Gól: Versics (69.), ill. Nagy I. (9., 53.), Hucskó (26.)

Jók: senki, ill. Páva, Sáfi, Balázs S., Hucskó, Nagy I.

Racs Zsolt: Két óriási potyagóllal indítottuk a mérkőzést, ami sajnos megfogta a csapatot. Ezen kívül a Felsőtold az első félidőben nem rúgott kapura, mi viszont három meccsre való helyzetet puskáztunk el az első félidőben. Szünetben átszerveztem a csapatot, átálltunk háromcsatáros játékra, így még több helyzetet puskáztunk el. Aztán egy kontratámadásból megkaptuk a harmadikat. Még sikerült szépíteni, de ha hajnalig játszottunk volna, szerintem akkor sem szereztünk volna több gólt. Volt egy sérülés, állt is a játék, az egyik játékosom, Versics Ferenc rosszul lett, mentőt kellett hívni. Hála istennek, nem lett komolyabb baj, így hazaengedték. A második félidő utolsó tizenöt percében már nyolc-kilenc emberrel támadtunk, de hiába. Az igazsághoz tartozik, hogy ekkor már a vendégeknek is volt vagy négy ziccere, de ők sem értek el újabb gólt. Az idény talán leggyengébb játékát nyújtottuk, össze kell kapni magunkat hétvégére! Gratulálok a felsőtoldiaknak a győzelemhez, jogosan nyertek, mivel, ahogy említettem, három mérkőzésre való helyzetet rontottunk el! 

Nyirjei András:  Végre megszületett az első győzelem! Alacsony színvonalú találkozón, úgy gondolom, megérdemelten nyerünk, bár mi sem játszottunk jól és a Kazár is gyenge napot fogott ki. Az első húsz-huszonöt perc elfogadható volt, először egy szerencsés, majd egy szemfüles gólt szereztünk, és ekkor ahelyett, hogy megnyugodtunk volna, elkezdünk kapkodni és rengeteg hibával játszottunk. A hazaiaknak is volt néhány helyzete, ezért is volt nagyon fontos, hogy a második félidőben hamar megrúgtuk a harmadikat. Ekkor sorra jöttek a hazai próbálkozások, mi pedig kontrázhattunk. Ezekből is adódtak még ordító helyzetek, a kazáriaknak egy szépítő találatra futotta, mi pedig ziccereket hibáztunk. A kazáriak játékosának mielőbbi gyógyulást, csapatuknak pedig további sok sikert!

A bajnokság aktuális állása: