2024.05.20.

Vármegyénk több csapata is megkezdte a gyakorló meccsek sorát

A Héhalom ikszelt, a Palotás, a Pásztó, a Diósjenő, illetve a Mohora alulmaradt az esztendőben lejátszott első edzőmeccsén.

Az előző hétvégén vármegyénk több csapata is más régió képviselőjével vívott gyakorló mérkőzést. A Héhalom egy Pest vármegyei harmadik vonalbeli gárdával ikszelt, a Diósjenő az egy ligával feljebb játszó Vác-Deákvártól kapott ki. A Mohora és a Palotás Heves vármegyei első osztályú vetélytárssal szemben maradt alul, míg a Pásztót egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei első ligás társulat múlta felül. Alacsonyabb osztályban lévő együttesek is pályára léptek, a Galgagyörk és a Legénd is Pest vármegyei négyes legénységtől szedett be pofont. Lássuk a részleteket!

Felkészülési mérkőzések:

Tura VSK-Héhalom SE 2-2 (0-0)

Hatvan, Népkert Sporttelep.

Héhalom SE: Farkas Á. (Fehér) – Hajdú A. (Varju), Nagy Sz., Kolarovszki (Molnár), Sándor K. (Baranyi G.) – Mátrai (Farkas R.), Tőzsér, Baranyi R., Hajdú J. (Erdei) – Balog, Jakab (Sróth). Vezetőedző: Farkas Ferenc.

Gól: Erdei (2)

Farkas Ferenc: Kezdésnek nem volt rossz idei első mérkőzésünk. Nem sikerült nyerni, de hát, nem is ez volt most a lényeg. Szép lassan alakulgatunk. 

Lőrinci VSC-Unicum FC Mohora 6-2 (4-1)

Hatvan, Népkert Sporttelep.

Unicum FC Mohora: Földi (Deme) – Benécs (Rados), Káposzta, Széles B., Lavkó – Klinger, Rácz D., Bartal (Strihó), Mátyás Zs. – Széles G., Dallos (Hatala). Vezetőedző: Baranyi Tibor.

Gól: Dallos, Klinger

Baranyi Tibor: Megérdemelt Lőrinci siker született. Igazából mi a mai napon kezdtük el a felkészülést. Nem teljes létszámmal tudtunk megjelenni. Így azt mondom, a céljának, hogy újra együtt mozogtunk, megfelel ezt az edzőmérkőzés, egy nagyon-nagyon jó ellenféllel szemben.

Diósjenő SE-Vác-Deákvár SE 1-2 (1-0)

Diósjenő, műfüves pálya.

Diósjenő SE: Szaszovszki – ifj. Monostori L., Pincze, Haljárszki, Bőgér Á. – Holman, Makkai – Lami, Monostori A., Szunter – Varga Gy. Cserék: Varga J., Csabuda, id. Monostori L., Sebők, Bőgér D., Valent. Játékos-edző: Bőgér Dávid, Varga Gyula.

Gól: Lami

Bőgér Dávid: Még nem tartunk ott, sem erőben, sem játékban, ahol szeretnénk majd. Rengeteg hibával játszottunk, egy nagyon jó képességű csapat ellen.  Sokat kell javulnunk még a bajnokság kezdetéig. Megpróbáljuk a hibáinkat megbeszélni és kijavítani. Köszönjük a Deákvár csapatának és további sok sikert kívánunk nekik!

Heréd LK-Palotás SE 2-1 (0-1)

Hatvan, Népkert Sporttelep.

Palotás SE: Dankó – Sipos, Kotasz E., Kotasz G., Kotasz T. (Hegyi) – Szlobodnyik (Kajzinger), Hegedűs (Maksa), Hadrik (Veres), Jele (Szabó) – Jambrich S., Tancsik (Loboda). Vezetőedző: Bódis Barna.

Gól: Szlobodnyik

Bódis Barna: Az első felkészülési mérkőzésen egy jó csapat ellen tudtunk játszani, ami nagyban segíti a felkészülésünket. Az első félidőben fegyelmezetten játszottunk és a gólunk mellett még volt két ziccerünk is, az ellenfélnek pedig nem volt helyzete ebben a játékrészben. Jól járatták a labdát, ügyes és képzett játékosok, de jól zártuk a területeket. A második félidőben már több hibával játszottunk, az ellenfél mindent megtett az egyenlítésért, ami sikerült is nekik, sőt a mérkőzés végén még egy gólt kaptunk. Volt lehetőségünk a második játékrészben is a gólszerzésre, de nem tudtunk betalálni még egyszer.

Illés Győző mérkőzésfotói:

Jászfényszaru VSE-Pásztó SK 3-2 (1-1)

Hatvan, Népkert Sporttelep.

Pásztó SK: Krajecz (Csuka) – Almási, Lipták, Tari, Mladoniczki (Kurcsik) – Czigler, Kelemen, Csépe P., Békési (Dinka M.) –  Ocsovszki, Szőllősi (Dinka K.). Vezetőedző: Forgó Péter.

Gól: Szőllősi, Kelemen

Forgó Péter: A mérkőzésen voltak periódusok, amikor azt és úgy játszottuk, ahogy szeretném. Sajnos azonban a jó részek után, jellemzően van egy-egy olyan időszak, amikor nem figyelünk, nem vagyunk fegyelmezettek, most ekkor két gólt kaptunk. Aztán jött egy olyan húsz-huszonöt perc a végén, amikor legalább három gólt is rúghattunk volna, ha kicsit higgadtabbak maradunk az óriási ziccereknél. Az egygólos vereség ellenére nem vagyok elégedetlen, haladunk, fejlődünk. 

Albidok-Kartal SE-Galgagyörki SE 12-2 (6-1)

Galgagyörki SE: Nagy – Bugyi, Laczik, Jakus, Madarász – Benyó, Kiss B., Turi, János D. – Gyurika, Duhonyi. Cserék: Farka, Koczúr, Garaba, Dudás, Török. Megbízott játékos-edző: Makkai Péter.

Gól: Duhonyi, Gyurika

Makkai Péter: Egy nálunk nagyságrendekkel erősebb ellenféltől szenvedtünk erőteljes vereséget. A hozzáállásunk elképesztően nyomasztó ehhez az osztályhoz, sürgős változások kellenek. Szeretném megköszönni minden játékosnak a részvételt. Duhonyinak sok sikert kívánunk a próbajátékhoz, addig összeszedjük a keretet egy reményteljesebb tavaszra!

Veresegyház VSK II-Legéndi SE 8-0 (4-0)

Legéndi SE: Miklián – Lovas, Soós, Oláh T., Kucsera – Réczi (ifj. Bujnyik), Marozsán, Holló, Bender (Varga G.) – Lajos B., Virág. Edző: Hanusz Péter.

Hanusz Péter: Nagyon hasznos volt ez az edzőmérkőzés. Nagyon gyors volt az ellenfél. Jó körülmények között készülhetnek a hazaiak, tele vannak fiatallal és együtt vannak pár éve. Kívánom, hogy nyerjék meg a megye négyet, és köszönjük szépen a meghívást!