2024.07.27.

Bravúros remivel folytatta a szezont a Talent

A tizenegyedik forduló előtt listavezető, a döntetlennel viszont az élről lecsúszó Újpest FC-nél ikszelt a balassagyarmati futsal csapat.

Kedden nehéz erőpróba várt a férfi futsal NB III Budapesti-csoportjában szereplő Talent 2019 SE együttesére. A tizenegyedik kör keretein belül a forduló előtt éllovas Újpest FC-nél volt jelenése Naszály Aladár csapatának.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a hazaiak nagy nyomás alá helyezték a vendégeket, akik azonban jól álltak a lábukon, sőt labdabirtoklásban és ziccerek kialakításában is felvették a versenyt a riválisukkal. Igaz, a házigazdák meg tudták szerezni a vezetést, ez nem törte meg a másik oldal, ami előbb egyenlítésben, aztán az előny megkaparintásában is testet öltött. Sajnos nem sokkal a pihenő előtt érkezett az egalizálás.

A második etap közepéig kiegyenlített játék folyt a parketten, a kapuk felváltva forogtak veszélyben. Ezt követően ismét be tudott találni az Ipoly-parti gárda, majd egyre inkább kiütközött a IV. kerületiek erőnléti fölénye, ami labdabirtoklásban és újabb gólban csúcsosodott ki. A hajrához érve nagy nyomás alá kerültek a látogatók, akik viszont szervezetten tették a dolgukat, ráadásul mindeközben a támadásokról sem mondtak le. Egy akciónak köszönhetően megint eredményesek tudtak lenni.

Ekkor úgy tűnt, akár meglehet a győzelem is, pillanatokkal a lefújást megelőzően viszont egy öt a négy elleni szituációnál elcsúsztak, és szó szerint az utolsó másodpercekben kapituláltak. Így négy négyes döntetlennel ért véget a küzdelem. A remi ellenére persze természetesen hatalmas kalapemelés illeti a balassagyarmati társulatot, hiszen egy remek vetélytársnál sikerült pontot gyűjteni.

Férfi futsal NB III Budapesti-csoport, 11. forduló:

Újpest FC-Talent 2019 SE 4-4 (2-2)

Budapest, Vasas Sportcsarnok. Vezette: Milavecz P., Agócs R. (Erdélyi G. Zs.)

Újpest FC: Miklósi – Geiger, Horváth, Tamási, Simon B. Cserék: Hajdi, Tóth Á., Qasim, Árki, Dékei, Hajdu. Vezetőedző: Szabó György.

Talent 2019 SE: Tóth R. – Mindszenty, Pistyúr D., Dávid M., Brezovszki. Cserék: Tresó, Klinger, Pistyúr Zs., Hugyecz, Kántor. Vezetőedző: Naszály Aladár.

Sárga lap: Miklósi

Gól: Dékei (10.), Tamási (17.), Simon B. (32., 40.), ill. Hugyecz (12., 39.), Dávid M. (13.), Kántor (34.)

Naszály Aladár:Nagyon nehéz mérkőzésre volt kilátás a listavezető ellen, ugyanis az elmúlt heti játékunkból kiindulva megállapíthattuk, hogy még nem vagyunk  igazán formában, valamint a hazai pálya az Újpest FC esélyeit tovább növelte ellenünk. Mindezek ellenére a srácok ma nagyon nagy szervezettséggel, kiváló hozzáállással, nagyszerű egyéni teljesítményekkel futsaloztak. Jó volt látni, hogy a fiúk mind védekezésben, mind támadásban felvállalták a begyakorolt mozgásokat, a játékot, aminek köszönhetően megleptük a kiváló erőkből álló vetélytársunkat. Reméljük, hogy a formánk tovább javul, a hozzáállásunk megmarad és a sérültek is mielőbb felépülnek! További sok sikert a hazai csapatnak! A csapatunkra pedig nagyon büszkék lehettünk! Gratulálunk a csapatnak!

Következik, 12. forduló, 2023. március 13. (hétfő), 20.00:

Talent 2019 SE-Csak a Csel SE

Balassagyarmat, Városi Sportcsarnok.