2024.07.27.

Szombaton rendezik a Megyei III. osztályú Abszolút Döntőt

Balassagyarmaton találkozik a keleti aranyérmes és a nyugati első helyezett.

Kisebb szünet után szombaton még sor kerül egy olyan meccs, ahol a legalacsonyabb vonalban szereplő gárdák az érintettek. Tizennégy órás kezdéssel bonyolítják le a vármegyei harmadosztály két csoportjában aranyéremig jutó társulatok közötti abszolút finálét. A balassagyarmati Kövi Pál Sportközpontban esedékes döntőben a keleten révbe érő Somos-MTSE II és a nyugaton címet védő Patak FC néz egymással farkasszemet. A mérkőzést a Sopi Sport System Kft. szponzorálásával élőben közvetítjük. A találkozót megelőzően mindkét csapat edzőjét megszólaltattuk. Lássuk a mesterek előzetes gondolatait!

Megyei III. osztály Abszolút Bajnoki Döntő, 2023. június 24. (szombat), 14.00:

Somos-MTSE II-Patak FC

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont.

Oláh Teofil, a Somos-MTSE II vezetőedzője: Nehéz szezon volt az idei, de legfőképp magunknak köszönhetjük. Kicsit kiengedtünk, de szerencsére a végén megnyertük a legfontosabb mérkőzést, s így be tudtuk húzni a bajnokságot. Az utolsó meccs után pihentünk, sajnos már nem tudtunk összejönni edzeni. Nem ismerem az ellenfelet. Viszont azzal tisztában vagyok, hogy évek óta nyerik a bajnokságukat és jó játékosaik vannak. Presztízs jelentősége lesz a találkozónak, mi szeretnénk ennek az osztály legjobbjai lenni. Szeretnénk győzni most is, ahogy minden mérkőzésen. Két jó csapat fut össze. Szeretnénk a kilátogató nézőknek is megmutatni, hogy nem véletlenül lettünk elsők. Egyelőre nincs hiányzó.

Bella Sándor, a Patak FC vezetőedzője: – Egy kiélezett csatában ismét bajnok lett a csapat! Keményen dolgoztak a fiúk egész szezonban, amiért csak dicsérni tudom őket. Minden ellenféllel nagyon meg kellett küzdeni, hogy céljainkat elérjük. Jó ellenfeleink voltak, a mérkőzéseink nagy része küzdelmes volt, de ami fontos, hogy egyben sportszerű is, de most ráfér a pihenés a csapatra. Három hete nem találkoztunk, mindenki tette a dolgát, de a szombat egész nap a csapatról szól majd! Előbb a Keleti-csoport győztesével mérkőzünk meg, majd azután tartjuk meg a szezonzáró bankettünket. Ellenfelünkről nem sokat tudunk, mert ők a másik régióban menetelnek, de annyit igen, hogy egy focit szerető közösség az övék, a bajnoki címet ők is az utolsó fordulóban szerezték meg. Örömmel fogadtuk a felkérést, én azt gondolom, ha két azonos osztály bajnoka össze mérheti erejét, az csak jó lehet, mindegy, mi lesz az eredmény, mindkét csapat és a kilátogató szurkolók is csak nyerhetnek egy ilyen mérkőzéssel! Szeretném, ha sok néző előtt játszhatnánk egy bajnokokhoz méltó, színvonalas, küzdelmes, és ami fontos, sportszerű mérkőzést. Egyelőre nehéz a keretről beszélni, mert mint mondtam, három hete nem találkoztunk, kicsit ”leült” a társaság, de igyekszem megfelelő létszámot kialakítani szombatra.