2024.07.27.

Szerdai forduló vár a Bánk-Dalnoki Akadémiára

A Monor otthonába hivatalos a Nógrád vármegyei gárda.

Szerdán hétközi játéknapon vesz részt a harmadik vonal Közép-csoportjában szereplő Bánk-Dalnoki Akadémia. A huszonnyolcadik forduló keretein belül a tizenkettedik helyezett Monor otthonában fog pályára lépni a Nógrád vármegyei társulat, tizenhat órás kezdéssel. A találkozó előtt a házigazdák mestere, Kurucsai Milán mellett a vendégeket irányító Tábori Ákos is megosztotta előzetes gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Közép-csoport, 28. forduló, 2023. március 29. (szerda), 16.00:

Monor SE-Bánk-Dalnoki Akadémia

Monor, Balassi Bálint utcai Stadion. Vezeti: Fehérvári Patrik (Molnár Alex, Ring Kevin)

Kurucsai Milán, a Monor SE vezetőedzője: – Úgy érzem, az utóbbi időben van egy kis hullámvölgyünk. Most azon vagyunk, hogy visszakerüljünk abba a pozitív dinamikába, mint amilyenben voltunk az elején. Összességében elégedettek vagyunk a csapatnak a tavaszi teljesítményével. Tulajdonképpen kimondhatjuk, ott tudtuk folytatni, ahol ősszel véget ért a dolog. Egy viszonylag jó játék jellemez bennünket. Legalábbis az eddigi mérkőzések zömén, és úgy gondolom, ez eredménnyel is tudott párosulni a mi játékoskeretünkhöz mérve. Minden héten az a cél, hogy ezt fenntartsuk. Ez, ami nehéz nekünk, mert sok fiatal van, és ezt a motivációt kell megőrizni, hogy ez működőképes legyen. A hátralévő idénytől ugyanezt várom. Belekalkulálva azt, hogy az élmezőnyhöz tartozó csapatok ellen nehezebb a játék, ezt kijelenthetjük. Látjuk azt, ahol jobb és tapasztaltabb emberek játszanak, ott azért kicsit megtorpanunk és nem tudjuk azokat a dolgokat fölrakni a pályára, mint amit szeretnénk, gyakorlunk vagy máskor működik. A hullámvölgyekkel együtt, azt várom, hogy amit elterveztünk, ami ennek a csapatnak a játéka, azt jó hozzáállással és intenzitással hozni tudjuk a mérkőzéseken. Ebben az esetben pedig majdnem biztos vagyok benne, hogy ez pontokat is jelenthet nekünk. Szerdai ellenfelünkről azt tudom, hogy viszonylag kevés pontot szerez mostanában. Tehát az eredményességet tekintve a szereplésük talán nem úgy sikerül, ahogy ők is szeretnék. Hazai pályán szeretném nagyon legyőzni a Bánkot, de beszélhetek többes számban is. Az ottani meccsünk nem jól sikerült. Elrontottuk. Egy kis borsot is törtek az orrunk alá, úgyhogy bízom abban, hogy a játékosoknak is ez egy plusz motivációt jelent. Itt egy más méretű pálya van. Nagyon szeretnénk jó játékot bemutatni és győzelemmel lezárni a találkozót. Bagó Patrik két hete megsérült a Szekszárd ellen, és mint kiderült, komolyabb a probléma. Elszakadt a keresztszalagja. Így játszotta végig azt a mérkőzést, erre a diagnózisra senki sem számított, de mint utólag kiderült, sajnos ez a helyzet. Ő már nem fog játszani ebben a szezonban. Kocsis Kristóf pedig eltiltott. Így sajnos lesz két hiányzónk. Ez kicsit bonyolulttá teszi a helyzetünket, mert a jobb oldalon nehézségeink vannak. Ott kell változtatni. Illetve nehezítés még, hogy engem is kiállítottak az előző bajnokinkon. Így megoldást kell találnunk arra, hogy tudok majd kommunikálni a csapattal, és hogyan leszünk képesek fönntartani az elképzeléseket a mérkőzés során.

Tábori Ákos, a Bánk-Dalnoki Akadémia vezetőedzője: – Az elmúlt két nap leginkább a regenerálódásról szólt. Most kicsit sűrűbb lesz a program, de a hétvégi pontszerzés után inkább lehetőségként tekint erre a csapat, mintsem nehézségként. Az őszi szezonban épp a Monor ellen szereztük meg első győzelmünket, egy küzdelmes, kiélezett meccsen, és hasonló mérkőzésre számítok most is. Darabont eltiltott, Kiss Karesz játéka kérdéses, a többiek bevethetők.