2024.07.27.

Ez történt a szerdai edzőmérkőzéseken

Figyelemreméltó sikert aratott az Építők, kikapott a Bánk-Dalnoki Akadémia, ikszelt a Héhalom, győzött a Szécsény.

Több csapat szerdán sem pihent a vármegyei első osztályban, illetve egy gárda pályára lépett a második vonal mezőnyéből is. A legnagyobb figyelmet érdemlő sikert az Építők szolgáltatta, Csatlós Tamás együttese alaposan elverte a Karancslapujtőt. A Szécsény legyűrte az egy ligával lejjebb szereplő Vizslást. A Héhalom a Heves vármegyei másodosztályú Petőfibányával remizett. A Bánk-Dalnoki Akadémia kikapott a Pest vármegyei élvonal címvédőjénél. Lássuk a részleteket!

Felkészülési mérkőzések:

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE-Építők KC 1-6 (1-3)

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE: Vida – Rátóti, Sulcz, Sándor A., Tóth O. – Gazdag, Oláh D., Gyurkó, Szeles – Pál G., Katona. Csereként léptek pályára: Hepp, Tóth P., Novák. Vezetőedző: Szabó Gábor.

Építők KC: Kaszás – Szabó J., Ökrös, Földi, Tőzsér G. – Jakab, Gyetvai, Budveszel Benett, Csatlós D. – Domán, Budveszel Benjámin. Csereként léptek pályára: Menczel, Tőzsér L., Német, Nagy Á., Oláh Sz., Baranyi, Palotai. Vezetőedző: Csatlós Tamás.

Gól: Pál G., ill. Domán (3), Baranyi (2), Budveszel Benett

Szabó Gábor: A mai napon a labdarúgás minden szegmensében keveset nyújtottunk. Ez egy játék, amit élvezni kell. Ha nem ebben a szemléletben lépünk a pályára, a maihoz hasonló produktumok lesznek. Ma az Építők élvezte jobban.

Csatlós Tamás: Az első tíz percben fáradtan kezdtünk, érezhető volt a lábakban az edzéseken való sok munka! Vezetett is a ‘Lapujtő. A tizedik perctől elkezdtünk sokat futni és átvettük a játék irányítását. Nagyon szervezetten és ötletesen futballoztunk. Szebbnél szebb támadásokat vezettünk, amik gólokban is megmutatkoztak. A második félidőben is megmaradt a nagyon szervezett védekezésünk és jó ritmusú támadásokat vezettünk. Voltak hiányzóink, reméljük, minél előbb tudnak csatlakozni!! Sokat kell még edzenünk, de ez a mai jól sikerült! Gratulálok a srácoknak!

Szécsény VSE-Vizslási SE 2-1 (0-0)

Szécsény VSE: Csampa – Komár, Rácz R., Molnár, Máté G. – Szokács, Bene, Kántor, Matyóka – Gombár, Alapi. Csereként léptek pályára: Urbán, Szekeres, Miklós G., Holman, Oláh Á., Bettes. Vezetőedző: Tőzsér Zsolt.

Vizslási SE: Gajdár (Kárász) – Oláh F. (Oláh I Z.), Czutor, Nánási (Babka, Palkovics – Ország (Oláh II Z.), Bata Gábor, Tóth M. – Bata Gergő (Nagy K.), Kovács E. (Körmöczi), Bozó. Vezetőedző: Bujtár Tamás.

Gól: Kántor, Alapi, ill. Bata Gábor

Tőzsér Zsolt: Egy, a tavalyinál komolyabb játékerőt képviselő Vizslás ellen, ellentétes félidők után, a helyzeteit jobban kihasználó csapat nyert. Nagyon jól szolgálta a felkészülést ez a mérkőzés, egy jól előkészített pályán.

Bujtár Tamás: A felkészülés elején vagyunk, elsősorban a fizikális felkészítése van a hangsúly. A mérkőzés előtti nap is komoly terhelést kaptak a játékosok. Az első félidővel nagyon meg vagyok elégedve, sokat futottunk, sokat volt nálunk a labda, fegyelmezettek voltunk. Rúgtunk két kapufát és ez mellett még volt három-négy komolyabb lehetőségünk. A második félidőben elfáradtunk és jöttek a hibák. A hazai csapat fölénk nőtt. Jobb állapotban vannak, már több lehetőségük volt és ezeket jól használták ki. Felkészülésünkbe ez a találkozó nagyon beleillett. Kívánom „Bacsoéknak”, kitűzött céljaikat érjek el a bajnokságban!

Vecsési FC-Bánk-Dalnoki Akadémia 5-0 (4-0)

Bánk-Dalnoki Akadémia: Kiss O. – Fogarasi, Hajdu, Frey, Fellegi – Kozma, Rieger, Haffner, Kiss K. – Gyebnár, Járvás. Csereként léptek pályára: Szabó, Sándor M., Nemes-Kiss, Kozma, Kovács, Bravo, Farkas, Bodnár. Vezetőedző: Tábori Ákos.

Tábori Ákos: Nagyon hasznos mérkőzést játszottunk, egy erős csapattal, akik évek óta jól szerepelnek a Pest megyei első osztályban. Elsődleges cél a terhelés volt a játékosok számára. Megvegyített csapatot küldtem fel mindkét félidőben, kíváncsi voltam több játékosra is, hogyan illik bele majd a kialakuló keretbe. Örülök, hogy több játékos is jó teljesítményt nyújtott egyénileg. A harmadik héten járunk, látszódott, hogy nem frissek a játékosok, így sok hibát is elkövettünk, amit ki is használt ellenfelünk. Pénteken ellátogatunk Csomádra és a jövő héttől eltudjuk kezdeni egybegyúrni, finomítani és kijavítani azokat az elemeket, amiket a bajnokságban szeretnék használni, játszani. Gratulálok a Vecsésnek és sok sikert nekik a bajnokságban!

Héhalom SE-Petőfibányai SK 1-1 (0-1)

Héhalom SE: Szilágyi – Kotasz E. (Molnár), Nagy Á. (Baranyi G.), Abért, Baranyi A. (Hegyi) – Gólya, Matusik, Lakatos V. (Varju), Baranyi R., Fodor (Hartyáni) -Hajdú J. Edzők: Berkes László, Farkas Ferenc.

Gól: Baranyi R.

Berkes László: Az első olyan edzőmérkőzésünket játszottuk, ahol érzésem szerint, mi domináltunk és nekünk kellett építkezni, az ellenfél pedig védekezett. Örülök neki, hogy még időben sikerült lejátszanunk ezt a meccset, így láttam azt, hogy esetleg milyen hiányosságok vannak a támadószekcióban. Ha szeretnénk komolyabb helyezést elérni a bajnokságban, akkor reményeim szerint sok olyan találkozónk lesz, ahol mi fogunk dominálni és nekünk kell felépíteni az akciókat. Bízom benne, nem védekezésből meginduló kontrákra kell majd berendezkednünk. Ez is egy edzőmérkőzés volt a sok közül, amiből rengeteget tanultunk. Az ellenfél végül is izgalmassá tette a meccset. Érzelemdúsra sikerült a vége, kicsit bajnoki hangulata is lett az egésznek. Örülök neki, mert három-négy hét múlva már élesben megy a játék, és legalább a fiúk is rá tudnak hangolódni a bajnokságra! Szombaton ismét egy olyan Heves megyei csapattal, a Gyöngyöshalásszal játszanunk, akik szerintem a Nógrád megyei mezőny élbolyához tartoznának. Szóval ez is egy nagyon jó visszajelzés lesz a felkészülés közepén, hogy hol tartunk. Én is és a játékosok is nagyon várják ezt a mérkőzést, mert egy komoly megmérettetés lesz!