2024.07.27.

Könnyed sikerrel javított a Szendehely

Gólokban gazdag meccsen múlták felül az Érsekvadkertet a házigazdák.

Szombaton az Érsekvadkertet fogadta a Szendehely a vármegyei élvonal huszonnyolcadik fordulójában. Remekül indították a meccset a hazaiak, két perc alatt beköszöntek, majd az első félidő derekáig már hárommal vezettek. Ugyan ezt követően két találatot is elértek a látogatók, válasz gyanánt még egyszer eredményesek tudtak lenni a szünet előtt a házigazdák. A második játékrészben is mentek tovább a szendehelyiek, akik egyre nagyobb fölénybe kerültek. Németh Árpád tripláig jutott. Végül sima, kilenc hármas sikert tett zsebre Kovács Imre legénysége.

Megyei I. osztály, 28. forduló:

Szendehely FC-DJ-Mobitel-Érsekvadkert SE 9-3 (4-2)

Szendehely, 70 néző. Vezette: Trubin B. (Horváth B.)

Szendehely FC: Boda (Mák, 80.) – Dancsó, Pápai, Bera, Balogh – Szép (Márkus, 60.), Maczkó, Németh Á. (Oláh E., 80.), Jele (Veres, 65.) – Németh Á. V. (Gembolya, 71.), Szegvári. Vezetőedző: Kovács Imre.

DJ-Mobitel-Érsekvadkert SE: Tóth R. – Bozsó, Farkas, Gyenes, Báló – Balga, Pistyúr, Dávid M. (Szabó L., 69.) – Benyó, Medvik, Varga S. Vezetőedző: Nyikos József.

Sárga lap: Szép, ill. Dávid M.

Gól: Németh Á. (2., 68.), Németh Á. V. (12., 22., 48.), Jele (33.), Pápai (66.), Veres (74.), Balogh (87.), ill. Dávid M. (25., 27.), Benyó (75.)

Jók: Pápai, Balogh, Németh Á., Németh Á. V., ill. Dávid M.

Kovács Imre: – Ma is beigazolódott az egyik régi futballtézis: a kötelező győzelmek a legnehezebbek… A három kapott találatnak nem örültem, de szerencsére mindegyikre hárommal tudtunk válaszolni, így ilyen arányban is megérdemelt sikert arattunk, bár alaposan meg kellett dolgoznunk érte. Jó volt újra érezni a győzelem ízét, gratulálok hozzá a csapatomnak! Veres Csongor első megye egyes találatához külön is gratulálok, sérüléséből mielőbbi felépülést kívánok!

Nyikos József: – Nagyon hamar kaptunk három gólt egyéni hibákból. Ez nagyon komoly figyelmetlenség volt. Aztán sikerült visszajönnünk a meccsbe, három kettő lett. Húsz-harminc perc elteltével azonban megint kijött, ami jellemzi a csapatot. Viszont azt kell, hogy mondjam, az akarattal nincs gond, az rendben volt, más hibák vannak, amiket nagy valószínűséggel a következő szezonban ki fogunk javítani, mert változtatni kell. Az igazság most az, örülünk, ha ki tudunk állni, szombaton is éppen megvoltunk. Nagyrészt ismertem a hazai játékosokat, tudtam, hogy valószínűleg ez lesz a vége. Az egész mérkőzésre rányomta a bélyegét, hogy sok párharcot veszítünk. Ezen már nem lehet ebben a szezonban változtatni. Megpróbáljuk tisztességesen befejezni az idényt, úgy, hogy mindig kiálljunk. Aztán nyártól egy új lapot nyitunk. Gratulálok az ellenfélnek!

A bajnokság aktuális állása: