2024.07.27.

,,Mindenben megyünk tovább, ahogy eddig”

A Silver Tüzép-Karancslapujtő vezetőedzőjévé előrelépő Szabó Gábor eltökélt tervekkel várja a következő évadot.

Korábban hírt adtunk róla, hogy Romhányi Tamástól Szabó Gáborhoz került át a stafétabot a vármegyei első osztályban szereplő Silver Tüzép-Karancslapujtő élén. Az újdonsült vezetőedzőt a fejlemények kapcsán kérdeztük.

– Hogy fogadta a vezetőedzői tisztségbe történő előrelépéssel kapcsolatos lehetőséget?

– Igazából a kényszer szülte ezt a váltást – mondta Szabó Gábor. Romhányi Tamás a Stécétől kapott ajánlatot, és úgy döntött, hogy elfogadja. Ez eredményezte ezt a történetet. Nem ért meglepetésként. Eddig is együtt dolgoztunk. Az edzéseket korábban is megcsináltam, ez a jövőben is így lesz. Azt gondolom, nem jelent nagy változást, hogy én lettem a vezetőedző.

– Mi a terv a felkészülési időszakra?

– Heti három edzéssel és egy edzőmérkőzéssel készülünk. A foglalkozások metodikája adott, ugyanaz, mint az előző idényben. Egy-két dolgot teszünk bele, hogy előrébb lépjünk. Az elmúlt évadban a csapatépítésen volt a hangsúly, és elkezdtünk csinálni az általunk gondolt taktikai alapjait. A csapatunk már megvan. A játék felépítésen szeretnénk fejlődni, mert ott azért voltak problémáink a legutóbbi kiírásban is. Csapat szinten gyakorolnánk a továbbiakban, most már ez fog előtérbe kerülni, de egyébként mindenben megyünk tovább, ahogy eddig. Egyelőre egy érkezőnk van, Gazdag Bálint Losoncról. Mellette még egy-két emberrel tárgyalgatunk.

– Személy szerint mit vár a következő idénnyel kapcsolatban?

– Mindenképpen jobb eredményt szeretnénk elérni, mint a legutóbbi szezonban. Legalábbis helyezésben biztosan. Szerintem a tavaszunk nagyon jó volt, de egyértelmű, hogy előrelépnénk a tabellán. A kupában most jönnek azok a mérkőzések, amik nagyon fontosak számunkra. Ott is szeretnénk legalább két-három kört menni, bár ez természetesen ellenfél függő is. Nagyon motiváltak a játékosok. Az előző félév sikeressége miatt is. Látom, hogy edzenek hétről hétre, napról napra a srácok, ez alapján pedig úgy vélem, sikerülhetnek a terveink.