2024.05.20.

Győzelemmel debütált az SVSE öregfiúk

A Tarnamente ellen húzta be első bajnokiját a frissen megalakuló csapat.

Ugyan a mostani idény előtt ismét volt egy próbálkozás, hogy vármegyénkben is versenyszerűen rúgják a bőrt nagypályán a harmincnegyedik életévüket már betöltő rutinos futballisták, sajnos ezúttal sem lett semmi az ötletből. Azt már korábban is megszokhattuk, hogy régiónk nyugati felében a Rétság és a Szendehely is a Pest vármegyei vérkeringésű öregfiúk mezőnyben méreti meg magát, a mostani szezont megelőzően azonban végre a kelet-régióban is felbukkant egy gárda, nevezetesen a Heves vármegyei küzdelmekbe benevező SVSE. Hétfőn első bajnokiját is lejátszotta az említett társulat, a Tarnamente ellen eredményesre sikerült a debütálás.

Heves Vármegyei Öregfiúk Bajnokság, a 4. fordulóból előrehozott mérkőzésen:

Tarnamente SSZE-Somos VSE 3-5 (2-2)

Kompolt, Sportpálya. Vezette: Lucián J. (Dajkó T., Nagy F.)

Somos VSE: Zsignár – Kun, Horváth Sz., Toldi, Babják – Ornyik, Nánási, Forgó, Erdősi – Mátyás, Pingiczer. Csapatvezető: Horváth Szabolcs.

Gól: Farkas (1.), Kulics (32.), Vágó (72.), ill. Pingiczer (17., 52., 56., 77.), Nánási (30.)

Horváth Szabolcs: – Ez volt az első hivatalos bajnoki tétmérkőzésünk. Ki szeretném emelni, hogy Kelet-Nógrádban mi vagyunk az első olyan egyesület, amely megméretteti magát az öregfiúk küzdelmekben. A Heves vármegyei pontvadászatban szerepelünk. Győzelemmel kezdtünk. Egy gólokban bővelkedő, nyílt sisakos találkozót húztunk be, örömfocival.