2024.05.09.

Együttműködést kötött a Salgó FC és az Építők KC

A vármegyei első osztályú csapat edzője, Csatlós Tamás mellett több játékos is csatlakozik a futsal együtteshez.

Még a nyár folyamán üde színfoltként hatott, hogy a Salgó FC-nek köszönhetően ismét lett férfi felnőtt futsal csapata Salgótarjánnak. A társulat a Heves vármegyei szervezésű NB III-as küzdelmeknek vágott neki a 2023/2024-es kiírásban. Friss hír, hogy fontos változásokra került sor a gárda életében. Az említett klub együttműködési megállapodást kötött a régiónk első osztályában szereplő Építők KC együttesével. A csapathoz társedzőként csatlakozó Csatlós Tamás mellett a forgáchi alakulat több játékosa is követte mesterét. A fejlemények kapcsán az érintett szakember és a szóban forgó egyesület vezetője, Lehoczki Erik is megosztotta gondolatait weboldalunkkal.

Csatlós Tamás: – Lehoczki Erik, a Salgó Futsal Club elnöke keresett meg engem, hogy szeretne velem beszélni. Le is ültünk és felvázolta a terveit, ami az volt, hogy (mivel szimpatikus neki az Építők felnőtt csapatának működése és szereplése) szeretnének velünk egy együttműködést kötni. Ez arról szólna, hogy a csapatunkból a játékosok és én is, mint edző párhuzamosan a nagypályával a futsal csapatot is alkotnánk. Kértem egy pár napot, hogy szakmai szempontból átgondoljam, hogyan működhetne ez rendesen. Aztán meghoztuk a döntést. Innentől a nagypálya mellett hétfőként a csapat futsalozni is fog! A futsal nagyon jó képzés lehet, főleg a fiatal játékosainknak, mivel folyamatosan egy az egy elleni szituációk megoldására vannak kényszerítve. Persze ez nem azt jelenti, hogy a csapatban csak az Építők játékosai szerepelnek majd, hanem az eddigi futsal keret is a rendelkezésünkre áll, de a gerincet az Építők adja. A csapat edzői szerepét Bazsányi Péter jelenlegi játékos-edző mellett én töltöm be, és lesz egy segítő, Budveszel Benjámin személyében. Rövidtávú tervünk, hogy egy szerethető, stabil csapatot kovácsoljunk, akiket szívesen jönnek be nézni az emberek! Beszéltünk hosszútávú tervekről is, de arról majd később szeretnénk nyilatkozni!

Lehoczki Erik: – Az őszi szezont követően az elnökség és Bazsányi Péter játékos-edző leült, hogy a folytatásról tárgyaljon. Problémát jelentett az ősszel, hogy sosem tudtunk ugyanazzal a kerettel kiállni, valamint egyszer vagy 14 játékos állt rendelkezésre, máskor meg éppen, hogy el tudtunk menni az idegenbeli mérkőzésekre. Hosszas gondolkodást követően arra a megállapodásra jutottunk, hogy megkeressük az Építők KC nagypályás labdarúgó csapatának illetékeseit, hogy egy esetleges együttműködésről beszélgessünk. A megállapodás megszületett, melyek keretein belül a csapat gerincét azok a játékosok fogják alkotni, akik az Építőkben is meghatározó szereppel bírnak. Emellett felkértük Csatlós Tamást, hogy csatlakozzon az edzői stábhoz, melyet mindenki megelégedésére el is fogadott. A csapat segítségére lesz még Budveszel Benjámin is, aki szintén részt vesz a csapat alakításában. Ezután bízunk benne, hogy egy stabil, sok ponton megerősített, egységes csapatot tudunk pályára küldeni a szezon hátralévő részében!