2024.05.22.

Győzött utolsó edzőmeccsén az SBTC

A második félidőben tette fölényessé a Vác elleni gyakorló mérkőzését a hamarosan már bajnokit vívó salgótarjáni csapat.

Szombaton utolsó nyári előkészületi találkozóján képviselte magát a harmadosztály Észak-Keleti-csoportjának rajtjára hangoló SBTC. A Pest vármegyei élvonalban szereplő Vácot fogadták a fekete-fehérek a Szojka Ferenc Stadionban. Az első félidőben ismét nem sziporkáztak a házigazdák, ügyesen tették a dolgukat a látogatók. Azért így is meg tudták szerezni a vezetést a salgótarjániak, Tarlósi Milán büntetőből vette be a kaput. A második felvonásban az idő előrehaladtával egyre inkább simábbá vált a gyakorló meccs. Leginkább a hajrához ért vált teljesen egyoldalúvá az edzőmérkőzés. Végül sima, öt nullás sikert könyvelhettek el a hazaiak.

Felkészülési mérkőzés:

Salgótarjáni BTC-Vác VLSE 5-0 (1-0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 150 néző. Vezette: Gordos Á. (Baranyi G., Bogár Cs.)

Salgótarjáni BTC: Sz. Varga – Bakos, Csuka, Kálmán R., Molnár M. – Petrocsenko – Tarlósi P., Horváth M., Nagy X., Klajban – Tarlósi M. Csereként léptek pályára: Nyirati, Boros, Csifó, Bogdán, Palkovics, Bajor, Csáki. Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Vác VLSE: Bajkán – Marosi, Pap, Hugyecz, Szabó B. –  Sós, Balogh, Török – Varga B., Torda, Rusvay B. Csereként léptek pályára: Fehér, Ceglédi, Magos, Kovács B., Geschitz. Vezetőedző: Kovács Péter.

Gól: Tarlósi M., Csifó, Tarlósi P., Bajor, Csáki

Sebestyén Szilárd: Az előző mérkőzéshez hasonlóan, játszottunk egy kimondottan gyenge első félidőt. Aztán a másodikban a fizikális különbség kijött a két csapat között, ami már megmutatkozott helyzetekben is. Szép gólokat lőttünk. Ez az NB III-ban kevés lesz!

Kovács Péter: – A mérkőzés mindkét csapat szempontjából más jelentőséggel bírt. Mi még csak a felkészülés elején vagyunk. Nyilván a Salgótarján jövő héten már bajnokit játszik, tehát sokkal élesebbek voltak, más mentalitásban futballoztak. A csapatba kerülésért is ment a harc, kicsit komolyabban vették a találkozót. Nálunk még sajnos nagyon sok volt a fiatal a csapaton belül és nekik még szokni kell ezt a felnőtt focit. Az első félidőben még elég normálisan tudtunk felállni, aztán a másodikban, ahogy jöttek be a fiatalok, kissé szétesett a csapatjátékunk, de ez teljesen normális, mert nekünk még ismerkedni kell a felnőtt futballal. A gólkülönbség szerintem kicsit túlzó, de sajnos az utolsó húsz perc egyértelműen nem a miénk volt.