2024.07.27.

Edzőmérkőzésen aratott szép győzelmet az SBTC

A pár hete még az NB II-ban szereplő Békéscsabát gyűrték le egy góllal a harmadosztályban újonc salgótarjániak.

Szerdán lejátszotta nyári felkészülési időszakának második gyakorló meccsét a harmadik vonal mezőnyéhez feljutóként csatlakozó SBTC. A pár héttel ezelőtt még NB II-es, az említett bajnokságtól az utolsó fordulóban búcsúzó Békéscsabát fogadta Sebestyén Szilárd legénysége a Szojka Ferenc Stadionban.

A több próbázóval ringbe szálló házigazdák voltak aktívabbak az első etapban. Helyzet gyakorlatilag alig akadt. Igazán veszélyes szituációt nem jegyezhettünk fel a szünetig. A második felvonásban mindkét gárda jó pár friss labdarúgót vetett be. Már többet volt a labda a látogatóknál, mégis ők kerültek hátrányba. Tarlósi Milán értékesítette Boros centerezését a félidő közepe tájékán. A hátralévő időt megnyomták a „viharsarkiak”, de nem tudtak egyenlíteni, így végül egy nullra nyertek a hazaiak. Edzőmeccs titulus ide vagy oda, ez azért szép, egyben meglepetésszerű győzelem volt…

Felkészülési mérkőzés:

Salgótarjáni BTC-Békéscsaba 1912 Előre 1-0 (0-0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 180 néző. Vezette: Varga G. (Tóth I., Lovasi J.)

Salgótarjáni BTC: Sz. Varga – Bajor, Bakos, Csuka, Molnár M. – Nagy X., Petrecsko – Bogdán, Horváth M:, Klajban – Csifó. Csereként léptek pályára: Nyitrai, Dobler, Kálmán R., Palkovics, Boros, Tarlósi M., Csáki. Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Békéscsaba 1912 Előre: Póser – Babinyecz, Fazekas, Kuzma, Hodnicki – Mihály B., Pap, Váradi, Rédling – Geiger, Vólent. Csereként léptek pályára: Krnács, Somogyi, Bacsa, Albert I., Fubó, Ilyés, Pintér, Sármány, Zádori. Vezetőedző: Csató Sándor.

Gól: Tarlósi M. (68.)

Sebestyén Szilárd: A második felkészülési mérkőzésünk volt, egy épphogy kieső NB II-es csapat ellen. Ellenfelünk kerete nyolcvan százalékban megmaradt az előző szezonból. Azt gondolom, hogy megfelelő partnerei voltunk az ellenfélnek. Helyenként jobban is játszottunk. Az első félidőben akár több lehetőség is lehetett volna a gólszerzésre. A második félidőben, a hetvenedik perc környékétől kicsit elfáradtunk, de masszívak voltunk, jól védekeztünk. Szerintem megérdemelt az eredmény. Nem szállunk el tőle! Ezen az úton megyünk tovább!

Csató Sándor: – Jó mérkőzés volt, igazán harcos, sok párharccal tarkított. Helyzetek nem annyira voltak, inkább mezőnyben folyt a játék. A hazaiak végigvittek egy szép kontrát és ezzel megnyerték a meccset.