2024.07.27.

Egy félidő alatt döntött Balassagyarmaton a Hajdúsámson

Magabiztos győzelemmel igazolta a papírformát a szünetig négyszer eredményes Hajdú-Bihar vármegyei csapat.

Múlt szombaton a Hajdú-Bihar vármegyei első osztályban vitézkedő Hajdúsámsont fogadta az előttünk lévő szezonnak régiónk második vonalában nekivágó BSE a MOL Magyar Kupa nyitókörében. Parádésan kezdtek az egy védelmi megingást gyorsan kihasználó vendégek, akik rögtön a kezdés után bevették a kaput. Nem sokat kellett várni arra, hogy tovább nőjön a különbség, egy bakit követően tálcán kínált lehetőséggel éltek a látogatók. Az első etap felénél tovább nőtt a különbség, majd éppen a szünet előtt a triplázó Bartha jóvoltából ismét kapituláltak a hazaiak. A második játékrészben képtelenek voltak felzárkózni a balassagyarmatiak, de már az ellenfél sem rezgette meg többször a hálót, így végül négy nullra nyertek a hajdúsámsoniak.

MOL Magyar Kupa, 1. forduló:

Balassagyarmati VSE-Hajdúsámsoni TTISZE 0-4 (0-4)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 200 néző. Vezette: Török M. (Gergely M., Nagy F.)

Balassagyarmati VSE: Juhász (Brunda, 46.) – Filip, Soós-Valenta (Gerliczki, 46.), Berki J., Bukta (Boda, 82.) – Mátyás T. – Sallói (Varga Cs., 46.), Molnár, Csillik (Varga F., 46.), Jele – Géczy. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Hajdúsámsoni TTISZE: Nagy P. – Galla, Dénes S., Nagy I., Kiss B. (Kiss L., 54.) – Szabó P. (Éles, 68.), Halász (Mertin, 46.) – Vilmányi (Győri, 54.), Bordás, Bartha (Kiss J., 68.) – Szabó B. Játékos-edző: Halász Zoltán.

Sárga lap: Berki J.

Piros lap: Géczy (74., Balassagyarmati VSE)

Gól: Bartha (1., 6., 43.), Szabó B. (21.)

Mátyás Zsolt: Először is, szeretnék gratulálni a vendégcsapatnak a győzelméhez! Teljesen megérdemelten jutottak tovább a kupában. A képlet egyszerű, a rutinosabb, jobb csapat diadalmaskodott a fiatal, rutintalan csapatom felett, ami úgy gondolom, most még helyén van. Súlytalanok voltunk, nagy volt a fizikális különbség a két csapat között. Ebből adódóan nem tudtunk labdát birtokolni és tartani, illetve támadásokat vezetni. Sok energiát veszítettünk el a védekező feladattal. Azért nem vagyunk elkeseredve, tudjuk, hogy hol a helyünk. Sokat kell még dolgozni, hogy ilyen szintre kerüljünk, mint az ellenfél. Azon vagyunk, hogy tényleg megfelelő edzésmunkával ezt majd tudjuk pótolni. Dicséretet érdemel az én csapatom is, mert a második félidőt lehoztuk null nullra. Gratulálok mindkét csapatnak!

Halász Zoltán: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, mondhatom, hogy álomszerűen. A negyvenhatodik másodpercben gólt tudtunk rúgni. Ez megadta az egész meccsnek az alaphangját. Utána még könnyített a dolgunkon, hogy egy kapushibát követően a második találatunkat is sikerült megszerezni. Innentől kezdve azért lekerült a srácok válláról a teher, felszabadultan, magabiztosan futballoztunk, és már az első félidőben sikerült eldönteni a továbbjutást. Ekkortól nem volt kérdés. Nagyon örülök neki, hogy így tudtuk kezdeni a szezont, nagyon izgatottan várjuk a második forduló sorsolását!