2024.07.27.

,,Nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést”

A Silver Tüzép-Karancslapujtő vezetőedzői tisztségétől elköszönő Romhányi Tamás a felnőtt futballban eltöltött évek után az utánpótlásban is kipróbálná magát.

Mint arról a közelmúltban beszámoltunk, már nem Romhányi Tamás a Silver Tüzép-Karancslapujtő vármegyei első osztályú csapatának edzője. A történtek kapcsán a tisztségétől elköszönő sportembert kérdeztük.

– Mennyire volt fájó elköszönni korábbi játékos-edzői tisztségétől?

– Nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést, mert kiváló csapat kovácsolódott össze – mondta Romhányi Tamás. Három éve, mikor érkeztem, azt szerettük volna Tóth Szilárddal és a vezetőkkel, hogy egy ütőképes, szerethető, emberileg is korrekt játékosállomány jöjjön össze. Szépen lassan haladtunk, játékosok jöttek-mentek, de azt gondolom, folyamatosan fejlődtünk. A jelenlegi keret már mindenben olyan, mint amilyet szerettünk volna. A tavalyi évben csatlakozott hozzám Szabó Gabi, és így ketten koordináltuk, irányítottuk a csapatot. Egymást kiegészítve, és mindent átbeszélve próbáltuk fejleszteni a játékosokat erőnlétben és taktikailag is. Gabi kiváló edző. Nagyon felkészült és elhivatott. Jó kezekben lesz a csapat, és én is maradok, mint játékos. Amiben csak tudok, segítek neki és a játékosoknak is.

– Az elmúlt három év melyik fejezeteire fog a legjobb szívvel visszatekinteni?

– Rengeteg élménnyel gazdagodtam a három év alatt. A Mátraterenye elleni derbik nagy hatással voltak rám. Szoros és élvezetes csatákat vívtunk. A Monostorpályi elleni kupacsata emlékezetes még, amit a hosszabbításban sikerült megnyerni. 

– Eleinte biztos furcsa lesz majd „csak” játékosként a csapat mellett lenni…

– Lehet, nehéz lesz, de majd próbálok nem felugrálni a kispadról…

– Most az SBTC utánpótlásában vállal munkát. Mit vár ettől az új feladattól?

– Szeretném itt is kipróbálni magam. Eddig csak felnőttekkel dolgoztam, most utánpótláskorú gyerekekkel fogok. A korosztály, amit kapok, erősítésre szorul. Létszámproblémák is vannak. Először ezt kell orvosolni, és utána kihozni a srácokból, amit csak lehet.