2024.07.27.

Közvetlen riválist múlt felül a Pásztó

Pont nélkül maradt a Szendehely.

Szombaton a Szendehelyt fogadta a Pásztó a vármegyei élvonal huszonhetedik fordulójában. Egy büntető által hamar megszerezték a vezetést a hazaiak. Nem tudtak egyenlíteni a látogatók, ráadásul Darázs piros lapja miatt megfogyatkoztak, mely esetet követően tovább nőtt a különbség. Még a szünet előtt Dinka ért el újabb gólt. A találkozó kétharmadánál Németh Ádám szépített, de nem sokkal később még a halovány remény is elillant, mivel fivére, Dávid is a kiállítás sorsára jutott. Kisvártatva Kelemen jutott tripláig. A hajrához érve Ocsovszki is eredményes tudott lenni. Végül öt egyes győzelmet tettek zsebre a pásztóiak.

Megyei I. osztály, 27. forduló:

Pásztó SK-Szendehely FC 5-1 (3-0)

Pásztó, 100 néző. Vezette: Kis Zs. (Reviczki J., Szűcs M. L.)

Pásztó SK: Krajecz – Racskó (Kurcsik, 46.), Lipták, Békési, Mladoniczki (Csépe I., 58.) – Almási, Kelemen D., Csépe P., Dinka – Ocsovszki, Szőllősi. Vezetőedző: Forgó Péter.

Szendehely FC: Darázs – Dancsó, Pápai, Németh Á., Bera – Szép (Boda, 37.), Németh D., Maczkó, Balogh M. – Jele (Márkus, 69.), Szegvári. Vezetőedző: Kovács Imre.

Sárga lap: Békési, Csépe P.

Piros lap: Darázs (36.), Németh D. (63., mindketten Szendehely FC)

Gól: Kelemen D. (8., 38., 64.), Dinka (43.), Ocsovszki (77.), ill. Németh Á. (57.)

Jók: Kelemen D. (mezőny legjobbja), Szőllősi, Ocsovszki, ill. Pápai, Dancsó, Maczkó, Németh Á.

Forgó Péter: – Összességében megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, amely nagy részében emberelőnyben játszottunk. Játékosaim hozzáállásával elégedett vagyok, mindenki odafigyelt, és betartotta, amit megbeszéltünk.

Kovács Imre: – A három demoralizáló, amolyan „ki nem kényszerített” hibából kapott gólon kívül, még három ellenünk megítélt büntető és két kiállítás került a statisztikánkba. Nyolc mezőnyjátékossal sem játszottunk teljesen alárendelt szerepet, még helyzetekig és egy szépítő találatig is eljutottunk, ami a csapatom tartását dicséri. Gödörben vagyunk, elfogytunk, és az összeállításhoz sem kellene edző, mert aki a meccsre jön, az játszik… Nem adjuk fel, céljaink változatlanok és készülünk a következő mérkőzésre. A megjelenteknek köszönet, keretünk hiányzóinak mielőbbi visszatérést, ellenfelünknek pedig további sikereket kívánok!

A bajnokság aktuális állása: