2024.07.27.

,,Próbáltam mindent megtenni a csapat sikerének érdekében”

A vármegyei U14-es bajnokságban a Balassagyarmati SC színeiben gólkirályi címig jutó Oláh Milán úgy érzi, kihozta magából a maximumot.

Jelenleg vármegyénk utánpótlás pontvadászatában is nyári szünet van. Az U14-es korosztályban a Balassagyarmati SC-t erősítő Oláh Milán végzett a góllövők listájának élén. A tizennégy mérkőzésen harminchárom alkalommal betaláló fiatalt a begyűjtött egyéni elsőség apropóján kérdeztük.

– Hogyan gondol vissza csapata elmúlt évadára?

– A szezon elején nagyon döcögött a játék, többen a csapatból kisebb korosztályban is játszottak – mondta Oláh Milán. Bár ez az eredményeken nem mutatkozott meg. Féltávnál a második helyen álltunk, de az idény végéhez közeledve, a sorsdöntő mérkőzéseket nem tudtuk megnyerni. Így csak a negyedik helyen zártunk.

– Mi a véleménye a saját teljesítményéről?

– Erre a kérdésre nehéz válaszolni. Én próbáltam mindent megtenni a csapat sikerének érdekében, és szerintem kihoztam magamból a maximumot.

– Minek lehet köszönhető ez az egyéni cím?

– A csapattársaim nélkül ez nem sikerülhetett volna, mert egész szezonban nagyszerű labdákat adtak. Én ezeket próbáltam gólra váltani, és szerencsére ez általában összejött.

– Milyen a Balassagyarmati SC-nél rúgni a bőrt?

– Nagyon jó, ugyanis attól függetlenül, hogy az edzéseken keményen dolgozunk, remek a hangulat. Jól érzem magam a csapattársaim között.

– Mely tényezőkben érti magát jónak a pályán és miben lépne előre?

– Én úgy gondolom, fizikailag erős vagyok és jól használom ki a helyzeteimet. A csapatjátékban, a labdakihozatalok segítésében kellene fejlődnöm.

– Ki a példaképe és melyik csapatért szorít?

– Lionel Messi a példaképem és természetesen a Barcelonának szurkolok.

– Perpillanat milyen tervekkel rendelkezik a labdarúgással kapcsolatban?

– Hosszú távú céljaim nincsenek jelenleg, a BSC-vel szeretnék minél több sikert elérni.