2024.07.27.

Remek skalpot gyűjtött a Palotás

Nem várt vereséget szenvedett a Mátraterenye.

Szombaton Palotáson volt jelenése a Mátraterenyének a vármegyei élvonal huszonkettedik fordulójában. Nagy lelkesedéssel vágtak neki a meccsnek a házigazdák, az első félidő egyértelműen az övék volt. Jele Máté már a nyitónegyedórában beköszönt. A találkozó harmadánál Kovács egalizált, nem sokkal később viszont Szabó jóvoltából már újra a másik oldal vezetett. A fordulás után próbálkoztak ugyan a látogatók, de leginkább meddő fölénnyel jeleskedtek. Az utolsó percekben Jambrich Sámuel zárta le végleg a párbajt. Szép skalpot tettek zsebre a három egyes diadalt arató palotásiak.

Megyei I. osztály, 22. forduló:

Palotás SE-Mátraterenye SE 3-1 (2-1)

Palotás, 150 néző, vezette: Lucián J. (Kecskés G., Gergely M.)

Palotás SE: Dankó – Kotasz G., Kotasz E., Hegedűs, Sipos – Tancsik (Kajzinger, 93.), Hadrik – Szlobodnyik (Kotasz T., 63.), Jambrich S., Jele M. (Veres, 73.) – Szabó R. (Loboda, 83.). Edző: Jele Zoltán.

Mátraterenye SE: Csák – Földi, Miklós M. (Babka, 60.), Lakatos, Kerényi – Ajtai (Oláh T., 60.), Kotroczó (Stark, 46.) – Oroszi (Znamecz, 63.), Percze, Domán – Kovács E. Vezetőedző: Bujtár Tamás.

Sárga lap: Jele M., Kotasz T., Tancsik, ill. Kovács E., Miklós M., Stark.

Gól: Jele M. (13.), Szabó R. (37.), Jambrich S. (89.), ill. Kovács E. (31.)

Jók: az egész csapat, ill. Stark, Kovács E.

Jele Zoltán: – Tudtuk, hogy ki az ellenfél és mivel lehet esélyünk ellenük. Próbáltunk zártan védekezni, abból kontrákra építeni, ami azt hiszem, sikerült is az első félidőben, két mintaszerű kontragólt tudtunk szerezni. A második félidőben nagyon ránk jött a vendégcsapat, amivel nem is nagyon voltunk képesek mit kezdeni. Semmi passzjátékunk nem volt. Viszont az ellenfélnek is elvétve volt lehetősége, a kapusunknak talán kétszer kellett komolyabban közbeavatkozni. Szerintem helyzetkihasználásunknak és az akaratunknak köszönhetjük a győzelmet. Gratulálok minden egyes játékosomnak, a Mátraterenyének további sok sikert kívánok!

Bujtár Tamás: – Sajnos az első félidőben gyengén játszottunk, sokat hibáztunk, pontatlanok voltunk és nem jelentettünk igazán veszélyt a hazai kapura. A második félidő már sokkal jobban nézett ki, végig támadtunk, veszélyesebbek voltunk, de sajnos nem sikerült a kapuba találni. Gratulálok a palotási csapatnak, győzelmük teljesen megérdemelt! Sok sikert kívánok nekik a folytatásban.

Illés Győző mérkőzésfotói:

A bajnokság aktuális állása: