2024.07.27.

Nagy csatában jutott tovább a Mátraterenye

Kilenc gólt tartogató burleszk végén búcsúzott a Diósjenő.

Szerdán Diósjenőn volt jelenése a Mátraterenyének a Megyei Kupa harmadik fordulójában. Szunter révén már az első tíz percben megszerezték a vezetés a hazaiak, hamarosan viszont jött is a válasz. Már majdnem lezajlott a kiegyenlített küzdelem fele, amikor Bata jóvoltából fordítottak a látogatók, akik kisvártatva növelték előnyüket. Nem adták azonban föl a házigazdák, a duplázó Monostori Albertnek köszönhetően előbb szépítettek, aztán egalizáltak a második etap elején. A játékrész derekán újra betaláltak a vendégek, de Sebők gyorsan reagált. Sokan talán már a büntetőpárbajt várták, amikor a csereként beszálló Kotroczó be tudta venni a kaput, egyúttal pedig öt négyes sikerhez segítette övéit ennek a nem mindennapi csatának a végén.

Nógrád Megyei Kupa, 3. forduló:

Diósjenő SE-Mátraterenye SE 4-5 (1-3)

Diósjenő, 100 néző. Vezette: Kovács M. (Boda V., Urbán V. P.)

Diósjenő SE: Szaszovszki – Pincze, Makkai, Krajcsek, Bőgér Á. (ifj. Monostori L., 68.) – Sebők (Valent, 68.), Holman, Bőgér D. (Varga J., 46.), Lami – Monostori A., Szunter (Varga Gy., 49.). Játékos-edzők: Varga Gyula, Bőgér Dávid.

Mátraterenye SE: Krizsanyik – Babka, Miklós M., Ajtai, Kerényi – Percze – Znamecz (Kotroczó, 57.), Stark, Bata (Móricz, 67.), Domán – Kovács E. Játékos-edző: Bujtár Tamás.

Sárga lap: Krajcsek, ill. Ajtai

Gól: Szunter (9.), Monostori A. (49., 55.), Sebők (67.), ill. Kovács E. (12., 35., 65.), Bata (28.), Kotroczó (84.)

Jók: az egész csapat, ill. Kovács E. (a mezőny legjobbja), Percze, Stark, Bata, Kotroczó

Varga Gyula: – Közönségszórakoztató mérkőzés volt! A Mátraterenyével rendszerint sokgólos meccset játszunk. Ez ma sem volt másképp. Itt volt minden! Vezettünk, kétgólos hátrányba kerültünk, egyenlítettünk kétszer is. Az első félidőben jobb volt a Mátraterenye. Szélsőfutballjuk megint igazolta magát! Nálunk helyezkedési problémák voltak. Kaptunk is hármat. De éreztük, ha betalálunk, akkor bármi lehet! Úgy is lett. Négy négyes állásnál nekünk állt a zászló, nagy nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, de azért kontrákból veszélyesek voltak. Fortuna nem mellénk állt, így egy szerencsés góllal a Mátraterenye megszerezte a vezetést és győzelmet, amihez gratulálunk nekik! Rendkívül csalódottak vagyunk! De ilyen a futball, készülünk tovább, a srácokat nem lehet elmarasztalni, mindenki tette a dolgát! Ez ma így alakult! Sok sikert kívánunk a vendégcsapatnak!

Bujtár Tamás: – Ragyogóan előkészített pályán, úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy szerettük volna. Az első öt percben sikerült három óriási helyzetet kialakítani, de sajnos ezeket nem tudtuk gólokra váltani. A hazai csapat első támadásából gólt szerzett. Szerencsére gyorsan tudtunk rá válaszolni és még a szünet előtt sikerült fordítani. Az első felidő teljesen rendben volt és a három rúgott gól mellett még rengeteg helyzetünk volt. A második félidőben az öltözőben maradtunk és a hazaiak támadólag léptek fel, amivel meg is leptek. A vége felé jobban koncentráltunk és ennek köszönhetően megérdemelten jutottunk tovább. Egy gólgazdag és nagyon sportszerű kupamérkőzésen vagyunk túl. A Diósjenőnek további sok sikert kívánunk a bajnokságban! Játékosaimnak gratulálok a mai játékhoz!