2024.07.27.

Ismét örülhetett a Mátraterenye

Négy nyeretlen bajnoki után az Érsekvadkertet múlta felül Bujtár Tamás együttese.

Vasárnap Szügyben fogadta az Érsekvadkert a Mátraterenyét a vármegyei élvonal huszonkilencedik fordulójában. Rosszul kezdődött a meccs a házigazdák számára, negyedóra sem telt és már kétszer kapituláltak. Ugyan éppen a szünet előtt jött a szépítés, a második felvonás elején ismét nőtt a különbség. A második felvonás derekán újabb gólt kapott a pályaválasztó gárda, majd Bata jutott tripláig. Ugyan az utolsó szó a ‘vadkertieké volt, ettől függetlenül sima, öt kettes vereséget szenvedtek. Négy nyeretlen bajnokit követően örülhettek a ‘terenyeiek.

Megyei I. osztály, 29. forduló:

DJ-Mobitel-Érsekvadkert SE-Mátraterenye SE 2-5 (1-2)

Szügy, 50 néző. Vezette: Nyerges K. (Csillik B. L., Homoki G.)

DJ-Mobitel-Érsekvadkert SE: Tóth R. – Cseri, Farkas, Gréczi, Tálas – Balga, Pistyúr, Dávid M. – Benyó, Medvik (Gubik, 72.), Bozsó. Vezetőedző: Nyikos József.

Mátraterenye SE: Harmat – Oláh T., Lakatos, Földi, Kerényi – Miklós M. (Bartha, 78.), Babka – Bata, Percze (Juhász, 53.), Domán – Kovács E. Vezetőedző: Bujtár Tamás.

Sárga lap: Földi

Gól: Dávid M. (45.), Pistyúr (85.), ill. Bata (7., 14., 78.), Kovács E. (55.), Oláh T. (69.)

Jók: Gréczi, ill. Bata (a mezőny legjobbja), az egész csapat

Nyikos József: – Kezdés előtt heten voltunk. Úgy kellett házról házra járnom, hogy meglegyünk… Gyenge színvonalú mérkőzésen, azt kell mondanom, ez a meccs volt az, amikor elég jól tartotta magát a csapat. Mivel azonban vannak komoly hiányosságok, így tudtuk, hogy ez lesz a vége. Az akarat viszont rendben volt. Néha még volt olyan dolog is, ami futballra emlékeztet. Azt gondolom, még így is megérdemelten nyert az ellenfél, pedig ők sem voltak valami veretesek. Még tisztességgel lejátsszuk a hátralévő meccset.

Bujtár Tamás: – Ragyogóan előkészített pályán, magabiztos játékkal sikerült megnyerni a mérkőzést. Az öt rúgott gól mellett még nagyon sok lehetőséget elpuskáztunk. Tét nélküli összecsapáson, bátor futballt láthattak a nézők. A nagyon szimpatikus hazai csapatnak és Józsinak minden jót kívánok! Mi pedig készülünk az utolsó meccsünkre…

A bajnokság aktuális állása: