2024.07.27.

Háromgólos hátrányból felállva remizett a Mohora

Nem volt elég az előny a szlovák harmadik ligás Losoncnak.

Bár a hétvégén beindult a tavaszi idény vármegyénk élvonalában, mivel a Mohora szabadnapos volt a tizenhatodik fordulóban, Baranyi Tibor legénysége most tartotta meg a főpróbát. A szlovák harmadik ligás volt az ellenfél Balassagyarmaton. Az első félidő után a határon túli gárda vezetett, majd a fordulást követően már három gól volt a különbség. Ekkor megtáltosodtak a mohoraiak, végül pedig három hármas döntetlennel fejeződött be a nyílt sisakos csörte.

Felkészülési mérkőzés:

Unicum FC Mohora-Losonci TK 3-3 (0-1)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, műfüves pálya.

Unicum FC Mohora: Földi – Pécsi, Rácz D., Széles B., Lavkó – Bartal, Káposzta, Strihó, Klinger – Pistyúr, Szita. Cserék: Deme, Rados, Hatala, Benécs. Vezetőedző: Baranyi Tibor.

Gól: Szita (2), Klinger

Baranyi Tibor: – Azzal szeretném kezdeni, nagyon szépen köszönjük Vízteleki Jánosnak és csapatának, hogy elfogadták a felkérésünket és segítették a felkészülésünket! Úgy gondolom, hogy egy elég jó erőpróbán vettünk részt. Igazából az első félidőben teljesíteni is tudtuk, amit elterveztünk, kontrákra álltunk be, nagyon stabil, biztos védekezéssel, amit érzésem szerint, az egy gólon nem is nagyon sikerült feltörnie az ellenfélnek. Mi pedig kisebb-nagyobb lehetőségeket tudtunk elől kialakítani. Nagyon meg vagyok elégedve az első félidővel. Biztos vagyok benne, hogy maximálisan segítette a felkészülésünket. A második félidőben a sokgólos mérkőzés a sport igazi értékét kicsit elvitte, de a gólok miatt visszaadta, amit a játékosok kreativitása hozott. Ott már erőben el is fáradtunk, hiába ott tudtunk eredményesek lenni. Még egyszer hangsúlyozom, hogy nagyban segített számunkra ez a meccs, köszönjük Vízteleki Jánosnak!