2024.05.17.

Részletek a félbeszakadó Nagylóc-Mátramindszent edzőmeccsről

A házigazda csapat egy vezetője osztotta meg gondolatait a nem szokványos történések kapcsán.

Az előző hétvége szombatján került sor a Nagylóc SE-Mátramindszent SE felkészülési találkozóra. Nem fejeződött be az edzőmérkőzés, az 55. percben egy egyes állásnál félbeszakadt, a pályán kívüli nézőtéri események miatt. A történtek kapcsán a hazai egyesület egyik vezetője, Baranyi Péter osztotta meg gondolatait weboldalunkkal.

Baranyi Péter, Nagylóc SE vezetőségi tag:Nagy hidegben, de a focira kellemes időben kezdték meg a csapatok a mérkőzésre való bemelegítést. A két gárda között nagyon hamar jó hangulat, tisztelet és barátság alakult ki. Ez így volt a nézőknél is, jó kapcsolat jött létre a jelenlevők között. Aztán megérkezett a nézőtérre O. Ákos nevezetű személy, aki a bemelegítés közben elkezdte rágalmazni, szidni Szőrös Róbert edzőt és Oláh Károly elnök urat. A nemiszervét használva, mocskolódott, olyan szavakat használva, amit nem bír el a nyomdafesték. Elnökünk kulturáltan megkérte, hagyja el a pályát. Erre még jobban beindult. Aztán Szőrös Róbert odament hozzá, megkérte, fejezze be ezt a viselkedést, mert ez a beszéd nem ide való, sportemberhez nem méltó. Egyben jelezte neki, nem szeretné, hogy miatta rossz hangulatban kezdődjön el az edzőmeccs. Elindult a mérkőzés, ami normális mederben zajlott. Az első félidőt Oláh Károly vezette. Barátságos találkozó volt, a szabálytalanságoknál megálltak a játékosok.

A fordulás után én kaptam meg a sípot, mert az elnök úr szerette volna megvendégelni a csapatot, és emiatt elment intézni az előkészületeket. Ahogy elhagyta a pályát, elmondások szerint, O. Ákos kocsival elévágott, majd újra az ő hangját lehetett hallani. Otromba, goromba, durva, mocskos szavakat használt. Ekkor a kispadon helyet foglaló játékosok odaszaladtak, hogy védjék az elnököt. Nem szerették volna, hogy tettlegességre kerüljön sor, hiszen Oláh Károly fontos szerepet tölt be az egyesület életében. Kiabálás, veszekedés volt, verekedés nem. Az 55. percben láttam az ellenfélen, hogy nem sok értelme van a folytatásnak, mert elromlott a hangulat, ezért lefújtam a meccset, a csapatok pedig bementek az öltözőbe. A civakodás után megmondták O. Ákosnak, menjen el és soha többet ne jöjjön nagylóci mérkőzésre.

Kiemelem, hogy a vendégek nagyon kulturáltan viselkedtek az incidens ideje alatt. Teljes mértékben sportemberek voltak. Nagyon sok sikert kívánunk a Mátramindszentnek! Megbeszéltük, hogy két hét múlva náluk találkozunk. Más csapatok is kérdezgették, hogy mi történt. Megnyugtattam őket, hogy nyugodtan jöhetnek hozzánk meccsre, mert ilyen esemény többet nem fog előfordulni, egyedi eset volt. Ami történt, megtörtént, most már nem akarunk ezzel foglalkozni. Neki akarunk rugaszkodni a további mérkőzésekhez, a tavaszi szezonnak. Szeretnénk, ha az új játékosaink beilleszkednének és igazi családtagokká válnának. A jövőben sokkal nagyobb biztonság fogadja majd az együtteseket nálunk, a polgárőrség mellett, a rendőrség tagjaira is lehet majd számítani. A nem oda való egyéneket nem fogjuk beengedni. Nagy szeretettel és tisztelettel várjuk a csapatokat Nagylócra! Jó felkészülést kívánunk mindenkinek!