2024.10.18.

Összecsap két élcsapat a vármegyei másodosztályban

Az Építőket fogadja a Somos, a Mihálygergével szemben sem lassítana a Karancslapujtő II, a Nógrádmegyer ellen is nyerne a Romhány.

Ezen a hétvégén a kilencedik körre kerül sor a vármegyei másodosztály 2024/2025-ös idényében. Négy meccset rendeznek meg szombaton, míg három csörte vasárnapra marad. Lássuk, mit várunk a soros program kapcsán!

Vármegyei II. osztály, 9. forduló:

2024. október 19. (szombat), 15.00:

Romhány KSE-Nógrádmegyer BSE

A táblázaton pár pozícióval előrébb megtalálható házigazdákat jelölhetjük meg a párharc egyértelmű esélyeseiként, elvileg nem ismerhetnek pardont, kiváltképp abban az esetben, ha valóban egy minél szebben csillogó éremben gondolkodnak a végelszámoláskor. A szintén újonc vendégek eddigi összesített szereplési mutatóját sem érheti kritika, ugyan az előző három körben nem tudott nyerni Ökrös István brigádja, korábban tizenegy pontot már begyűjtött a legutóbbi körben a sikert a kezei közül az utolsó pillanatokban kiengedő társaság. Az acélosabbnak tetsző romhányiak egyaránt diadalmaskodtak az előző három fordulóban, önbizalom terén remekül festenek, Bencsik Emil remekül kormányozza övéit. A mostani mérkőzésen az ismerősebb környezetre is joggal támaszkodhatnak a hazaiak, meglepetésként könyvelhetnénk el, ha nem üres kézzel hagynák el a pályát a nógrádmegyeriek, akiket jókora kalapemeléssel is illethetnénk, ha képesek volnának elérni egy jó eredményt.

Karancsberényi VSFC-Varsány SE

Ennek a csörtének is megvan az egyértelmű favoritja, a papírforma szerint, nem hibázhatnak a dobogóról éppen csak lemaradó, amúgy éremszerzésben reménykedő hazaiak. A varsányiak presztízsmeccsen elszenvedett fiaskóval hangoltak, mely vereségnek köszönhetően immáron öt fellépés óta nem tudtak pontot gyűjteni. Ráférne már a sikerélmény Fábián Róbert legénységére, előbb-utóbb benne is lehet a pakliban, hogy összejöhet egy búfelejtő győzelem, reálisan nézve azonban, nem most szombaton fog megszakadni ez a negatív tendencia. A jóval magasztosabb ambíciókat dédelgető karancsberényiek egy sima győzelmet tudhatnak maguk mögött, terveik szerint pedig aktuális küldetésükön sem szeretnének lassítani, éppen ellenkezőleg, mennének tovább az eredményesség útján. Ehhez minden tényező adott is lehet Berki Krisztián csapata számára, és ugyan nem szabad kategorikusan esélytelennek kikiáltani a látogatókat, a dolgok jelenlegi állása szerint, jókora fordulatnak számítana, ha éppen ezen a mérkőzésen táltosodnának meg és borítanák az előzetes várakozásokat.

Balassagyarmati SC-Karancsalja MSE

A szezonban már lepergő mutatókból kiindulva, ezen mérkőzést megelőzően is kellő nyugalommal ruházhatjuk fel több sansszal az egyik résztvevőt. Nevezetesen a mezőny első feléhez tartozó balassagyarmatiakat, akik egészen biztosan minden erejükkel azon lesznek, hogy kiköszörüljék a nemrégiben idegenben rajtuk esett csorbát. A vendégek két otthoni fiaskón vannak túl, korábban négy pontot tudtak gyűjteni, így az ez idáig feljegyzett statisztikák alapján nem meglepő, hogy a hátsó traktusban megtalálható Csicsman Tamás armadája. A mostani csörte előtt semmilyen épszerű érv nem sorakoztatható fel a karancsaljaiak mellett, jókora kalapemeléssel illethetnénk őket, ha bármilyen formában meg tudnák fricskázni az erősebbnek kinéző másik oldalt. Saját pályájukon egyértelműen a házigazdák irányába billenhet majd el a mérleg nyelve, kellő odafigyeléssel pedig akár egy simább sikert is előhúzhat a cilinderből Pifka Gergő brigádja.

Rimóci SE-Tari SZE

Bár két, egyaránt az alsóházban helyet foglaló és egymáshoz hasonlóan hat-hat ponttal álló gárda fog összecsapni ezen a meccsen, a mostanában látott formákból kiindulva, nyugodt szívvel megállapítható, hogy az előző két körben rendre remek sikereket jegyző rimóciakat jelölhetjük meg, mint esélyest. A vendégek négy bajnoki óta nyeretlenek, két döntetlent követően, kétszer is saját játékterükön maradtak alul az elmúlt időszakban. Az azonban tuti, hogy most a javításban bízva kelhetnek útra a látogatók, mely gondolat természetesen nem is mondható ördögtől valónak, ehhez azonban egy ideje nem látott formájukra lesz szükség szombaton, máskülönben megint hoppon maradnak. Úgy tűnik, a bajnokságot igen rosszul indító házigazdák mostanra egyenesbe jöttek, ez a megállapítás viszont akkor lesz igazán erős, ha soros küldetését is behúzza Bangó Rómeó alakulata, egy hasonló kategóriájúnak mondható riválissal szemben.

2024. október 20. (vasárnap), 15.00:

Somos VSE-Építők KC

A forduló rangadóján képviseltethetik magukat az élbolyban fellelhető társulatok, mivel mindössze három egység választja el egymástól a küzdőfeleket, egy vérbeli hatpontos csörtével van dolgunk. Az éllovas somosiak hét kör óta nem kaptak ki, hat győzelem közé csak egyetlen egy remi szorult be. Az ötödik pozíciót elfoglaló vendégek négy küldetés játszottak le veretlenül, három diadalon kívül egy sokat érő remit könyvelhettek el. Meglátásunk szerint, egy olyan párosítás keretein belül futnak össze az érintettek, ahol az ismerősebb környezet lehet majd a döntő tényező, ezt az adalékot meglovagolhatja Oláh Teofil csapata. Nyilván ehhez lesz egy-két szavuk a Tarlósi Milán által vezetett salgótarjániaknak is, így minden lehet egy változatos ütközetnek. Kicsivel ugyan, de esélyesebbnek véljük a hazaiakat, azon sem lepődnünk meg, ha erre a vélekedésre rácáfolnának a látogatók és megtréfálnák a jelenlegi első helyezettet.

Karancslapujtő KSE II-Mihálygerge SE

A listavezető pozícióról perpillanat csupán rosszabb gólkülönbségük miatt lecsúszó hazaiak számítanak ezen viaskodás egyértelmű favoritjának, főnixmadárszerű feltámadásra volna szükség a vendégektől ahhoz, hogy borsot törjenek acélosabbnak tetsző riválisuk orra alá. A mihálygergeiek egyaránt kikaptak az előző három körben, és ahogy már nem egyszer meg is említette, finoman szólva sincsen könnyű szituációban rutinos mesterük, Smelkó Károly. A kérdés adott, vajon mikor kecmereghet ki a gödörből a táblázaton előrébb vágyódó armada… Valószínűleg, nem most vasárnap. A házigazdák evés közben jön meg az étvágy alapján, már valamilyen színű medáliában gondolkodnak, mely ambíció nem is véletlen, ugyanis hét fordulóra óta nem talált legyőzőre Szőrös Krisztián elszánt alakulata. Ez a periódus elvileg tovább íródhat, megsüvegelendő cselekedetként jegyezhetnénk fel, ha éppen közelgő fellépésükön intenének búcsút Canossa-járásuknak a látogatók.

Bánk-DUSE II-Mátraverebély-Szentkút SE

Ezúttal is a győzelem reményében vághatnak neki soros erőfelmérőjüknek a változatos szezonban érdekelt, ámbár három kör óta veretlen házigazdák, akik most a tök utolsó ellen gyarapíthatják tovább pontjaik számát. A mátraverebélyiek még nem szereztek egységet ebben a kiírásban, ezzel együtt, gyorsan hozzá kell tenni, hétről hétre becsülettel harcol Verebélyi László legénysége, az előző fordulóban például kis híján az éllovast tudta megfricskázni a sereghajtó. Ugyan nem sokon múlott, végül nem jött össze a bravúr, a nagy számok törvénye alapján, azonban előbb-utóbb megtörhetik a jeget a lelkes vendégek. A Szász Jenő dirigálta pályaválasztó társulat nyilván tapadni szeretne a közvetlen élbolyhoz, ehhez azonban ezen a találkozón sem ismerhetnek tréfát, felül kell kerekedniük ellenlábasukon. Nem néznek elébe egyszerű menetnek a vendégek, megilletné őket a kalapemelés, ha így vagy úgy, de meg tudnák lepni a másik oldalt.