2024.07.27.

Jöhet a huszonharmadik forduló a megye egyben

A Szendehely ellen menne tovább az SBTC, a Pásztóval szemben javítana a Mohora, Berkenyére hivatalos a Karancslapujtő, a Diósjenőt fogadja a Mátraterenye.

A következő hétvégén a huszonharmadik kört rendezik meg vármegyénk élvonalában. Pénteken egy meccsre kerül sor, szombaton öt mérkőzést bonyolítanak le, míg vasárnapra egy csörte marad. Lássuk, mire számítunk az aktuális összecsapások kapcsán!

Megyei I. osztály, 23. forduló:

2023. április 7. (péntek), 14.00:

Héhalom SE-Palotás SE

Szomszédvári rangadóval veszi kezdetét a hétvégi forduló, kisebb érdekesség, hogy már pénteken összecsapnak a gárdák. Abszolút ellentétes formában állomásoznak az érintettek, míg a gödörben lévő hazaiak még csak pontot sem tudtak szerezni ebben a félévben, addig a látogatók remek formában vannak, négy meccs óta veretlenek, ráadásul tavasszal még csak egyszer kaptak ki. A statisztika tehát Jele Zoltán csapata mellett szól, a házigazdák viszont joggal gondolhatják, stílusos lenne, ha a gyengélkedést követően éppen most támadnának fel hamvaikból. Míg a héhalmiak azért dolgozhatnak, hogy elkerüljék a nem túl szívderítő, utolsó pozíciót, a másik oldal az ötödik helyre hajt. Ráférne már egy sikerélmény a vendéglátókra, az ismerősebb környezett mellettük lesz, ezzel együtt, a dolgok jelenlegi kinézete szerint, valamivel esélyesebbnek érezzük a palotásiakat, az sem volna azonban eget rengető meglepetés, ha végre valahára átlépne saját árnyékát a Rozmaring Péter és Farkas Ferenc által dirigált alakulat és egy presztízsmérkőzésen érne el önbizalomjavító eredményt.

2023. április 8. (szombat), 16.30:

Salgótarjáni BTC-Szendehely FC

Szépen lassan menetelnek hőn áhított céljaik elérésnek irányába a remek periódusban lévő, egymás után hatszor diadalmaskodó házigazdák, akik ezúttal is egyértelmű favoritként várhatják a kezdősípszót. Ugyan lehetőségeikhez mérten, a vendégek is remek idényt futnak, mostani erőpróbájuk alkalmával nem lehetnek hiú reményeik, a tisztes helytállásban bízhat Kovács Imre társasága. Az acélosabbnak tetsző salgótarjániak az előző hetekben gólt is alig kaptak, ezzel szemben termeltek rendesen, vélhetően pedig most is azon lesznek, hogy minél simább végkimenetellel folytassák az évadot. Minden érdemi tényező a listavezető mellett szól, bár biztosak lehetünk abban is, hogy mindent megtesznek majd a játéktéren a könnyed győzelemmel melegítő nyugat-nógrádiak, finoman mondva is földöntúli bravúrnak minősülne, ha bármilyen formában meg tudnák nehezíteni a másfajta kávéházként jellemezhető ellenfelük dolgát, így felszabadultan húzhatnak kesztyűt. A papírforma szerint nem hibázhatnak a hazaiak.

Unicum FC Mohora-Pásztó SK

A forduló egyik legérdekesebbnek ígérkező összecsapásának vághatnak neki az egyaránt fiaskóval hangoló, így a csorba kiköszörülésében reménykedő gárdák, akár egy változatos csörte is kibontakozhat majd a pályán, nem lenne meglepő, ha több találatot is szolgáltatna ez a viaskodás. A hazaiak rangadón maradtak alul a mögöttünk hagyott körben, a bajnoki címtől immáron végleg elköszönhetnek, a kérdés az, valamilyen színű érmet elkönyvelhetnek-e majd az idény zárásakor. A pásztóiak vállalhatónak mondható vereséggel melegítettek, az viszont mindenképpen jelzésértékű, hogy korábban egymást követő négy forduló alatt nem kaptak ki, nyilván azon lesznek, hogy mihamarabb visszatérjenek a helyes ösvényre. A táblázat alapján, egyben a saját játéktér miatt valamelyest esélyesebbnek tűnnek a mohoraiak, maximális fordulatszámon pörögve viszont okozhatnak kellemetlenségeket vetélytársuknak a Forgó Péter vezette látogatók. Érdemes lesz résen lennie Baranyi Tibor legénységének, ha valóban ki szeretné javítani a legutóbbi súlyos zakót.

Berkenye SE-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE

Favoritként kelhetnek útra a közvetlen riválissal szemben elért győzelmet maguk mögött tudó vendégek, gyorsan hozzá kell azonban tenni, hogy mérget azért nem vennénk rá, hogy egyszerű menetben lesz érdekelt Romhányi Tamás brigádja. Éppen ellenkezőleg, szoros csatára számítunk, egyúttal arra, hogy méltó vetélytársnak bizonyulnak az őszhöz képest tavasszal magukról jobb képet mutató házigazdák, összességében viszont kalapemelést érne, ha meg tudnák fricskázni a tabellán előrébb tanyázó riválist. A berkenyeiek egy kiszenvedett sikert értek el az előző fordulóban, a legfontosabb azonban az volt, hogy zsebre tudták tenni mindhárom pontot. Az tuti, hogy egy hasonló forgatókönnyvel ezúttal is kiegyezne Rusvay Gergely, ezúttal viszont egy hatványozottabban erősebb ellenfél lesz a másik oldalon. A ‘lapujőiek minél szebben csillogó medáliáért hajtanak, és ugyan az aranyérem már eléggé távolinak tűnik, a második helyet még megcsíphetik. Elvileg mostani fellépésükön újabb strigulát húzhatnak be győzelmeik száma mellé a vendégek, sok múlhat azon, milyen napot fognak ki.

Mátraterenye SE-Diósjenő SE

Nem túl szívderítő élményeken túleső csapatok nézhetnek egymással farkasszemet ezen a találkozón, másfél hét múlva fordított szereposztásban a kupában jöhet majd a „visszavágó”. A hazaiak az előző hétvégén szedtek össze meglepő pofont, a látogatók pedig szerdán szenvedtek súlyos vereséget. Közös a résztvevőkben, hogy lenne mit kijavítaniuk, az előzetes sejtések azt súgják, erre a kelet-nógrádi alakulatnak lesz jóval több sansza. Kérdés, a diósjenőiekből mennyit vett ki a hét közepén megvívott ütközet, vélhetően minden téren fel kell kötniük a gatyát. A házigazdák az említett fiaskó ellenére, természetesen még nem mondtak le róla, hogy valamilyen színű éremmel intsenek búcsút a szezonnak, ahhoz azonban, hogy ez a törekvés megvalósuljon, többet már nem igazán botolhatnak meg. Számára ismerős környezetben illene javítania Bujtár Tamás társulatának, egyértelműen megvan, hogy melyik irányba billenhet el a mérleg nyelve. Megsüvegelendő tettként jegyezhetnénk fel, ha akár egy pontszerzésre is képesek volnának a látogatók, ez az eshetőség nem igazán van benne a levegőben.

Bánk-Dalnoki Akadémia II-Szécsény VSE

Diósjenő, műfüves pálya.

Hosszú idő után ismét remek lelkiállapotban készülődhetnek soros fellépésükre a szerdán könnyed, egyben szép sikerrel előrukkoló házigazda fiatalok, akik evés közben jön meg az étvágy alapon, nem kívánnak lassítani, éppen ellenkezőleg, ismét szeretnének nyerni. Az biztos, hogy ehhez lesz egy-két határozott szavuk a második félévben összességében eredményesen lépegető szécsényieknek is, Csatlós Csaba csak egy újabb győzelemben gondolkodik. A Tereskéről Diósjenőre „költöző” pályaválasztó csapat minden erejével azon van, hogy elmozduljon az utolsó, tizenötödik helyről, akár már ez a forduló is alakulhat úgy, hogy sikerüljön ez a törekvés. Ehhez persze nyernie kellene a tartalék együttesnek, a múltkor felvonultatott játékkal viszont ez az eshetőség finoman szólva sem tűnik lehetetlennek. A másik oldal egy huszáros folytatással akár még az ötödik pozíciót is elcsípheti, bizonyosfajta célok tehát itt is-ott is adottak. Maradjunk annyiban, egy kiélezett, nyílt menetre számítunk, ahol gyakorlatilag bármi előfordulhat, kis dolgok dönthetnek.

2023. április 9. (vasárnap), 16.30:

DJ-Mobitel-Érsekvadkert SE-Bátonyterenyei TC

Szügy.

Vérbeli kiesési rangadón csaphatnak össze a táblázat legalján közvetlen riválisnak mondható gárdák. Persze páran legyinthetnek, „úgysem fog senki búcsúzni az osztálytól”… Ez a kijelentés azonban perpillanat nem tényszerű, ahogy persze az ellenkezője sem százszázalékosan kijelenthető. Ami tuti, a versenykiírás egyértelműen fogalmat, alapesetben az idényt a tizenötödik helyen befejező brigád nem fog bennmarad. Persze egyelőre még igen csak több ismeretlenes ez az egyenlet. Visszakanyarodva a mostani meccsre, teljes mértékben azonos esélyekkel veselkedhetnek neki a csörtének a legénységek, akármi előfordulhat. Közös a két oldalban, hogy kellene már egy győzelem, mint egy falat kenyér. Most egypontos előnyben vannak a ‘vadketiek, így egy esetleges sikerrel előzni tudnának a bátonyiak. A házigazdák az előző hat mérkőzésükön szenvedtek rendre vereséget, míg a másik oldal tavaly szeptember elején tudott utoljára nyerni. Vajon hol mélyül tovább a gödör? Jelenleg szinte lehetetlen megválaszolni ezt a kérdést…

Szabadnap: Építők KC.