2024.07.27.

Jöhet a huszonkettedik forduló a megye egyben

Pásztóra látogat az SBTC, Palotásra hivatalos a Mátraterenye, Karancslapujtőn vív rangadót a Mohora.

A következő hétvégén a huszonkettedik körrel folytatódik a 2022/2023-as évad vármegyénk első osztályában. Valamennyi mérkőzésre szombaton kerül sor. Lássuk, mire számítunk az aktuális meccsek kapcsán!

Megyei I. osztály, 22. forduló:

2023. április 1. (szombat), 16.30:

Pásztó SK-Salgótarjáni BTC

Alapjáraton véve, kijelenthető, hogy esélyesként tekinthetünk az éllovas, tavasszal eddig remekelő vendégekre, akiknek a papírforma szerint ismét nyerniük kellene. Gyorsan hozzá kell azonban tenni, hogy a házigazdák mostanában jól szerepeltek, nem a véletlen műve, hogy az előző négy fellépésükön három győzelmet és egy döntetlent jegyezhettek fel. Az ötödik pozícióért iparkodó pásztóiak egy idegenben kivívott sima sikerrel melegítettek, önbizalom terén tehát jól állnak, ilyen tekintetben viszont semmi gond nincs a másik oldallal sem, ne feledjük, a legutóbbi fordulóban egyik legfőbb riválisát intézte el könnyedén Sebestyén Szilárd legénysége. Tudvalevő, hogy a látogatók a bajnoki címre és a feljutásra hajtanak, meg is van a helyzeti előnyük, de azért pár fontos lépést még meg kell tenniük az előttünk lévő hetekben. Ilyen lényeges erőpróba ez a mostani csörte is, ahol ugyan kitartunk azon vélekedésünk mellett, miszerint egyértelműen a salgótarjániak felé billenhet majd a mérleg nyelve, mérget azért nem vennénk erre, biztosak lehetünk ugyanis abban, hogy saját pályájukon, lelkes szurkolóik támogatása mellett, nem kívánja az áldozati bárány szerepét magára ölteni Forgó Péter csapata.

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE-Unicum FC Mohora

A forduló rangadóján csapnak össze az egymás közvetlen vetélytársainak számító gárdák, izgalmas összecsapásra van kilátás, ahol bármi megtörténhet. A hazaiak csúnya, egyben fájó fiaskóval hangoltak, lenne honnan felállnia Romhányi Tamás fiainak. Más kérdés, hogy erre mikor kerül sor. Pár hete a látogatók is beleszaladtak egy pofonba a listavezetőnél, ezután viszont képesek voltak összekapni magukat, az előző két fordulóban egyaránt diadalmaskodtak. A szó szoros értelmében hatpontos ütközettel van dolgunk, perpillanat ugyanis három egységgel rendelkeznek többel a vendégek, akik egy újabb jó eredmény segítségével végleg leszakítanák magukról ellenlábasukat. A ‘lapujtőiek persze azért hajthatnak, hogy eltüntessék ezt a különbséget, apait-anyait beleadva pedig lehet keresnivalójuk. Ne kergessünk hiú ábrándokat, amelyik brigád most alulmarad, tényleg egyszer és mindenkorra elbúcsúzhat az aranyéremtől, egyáltalán nem mindegy tehát, hogy milyen eredménnyel pereg le a derbi. A labda útjára indulása előtt nem tudunk sem ide, sem oda bökni, az ismerősebb környezet a hazaiak mellett áll, maximális fordulatszámon pörögve azonban a mohoraiak is képesek lehetnek rá, hogy diadalittasan hagyják el a játékteret a lefújáskor.

Palotás SE-Mátraterenye SE

A minél fényesebb medáliáért hajtó vendégeket jelölhetjük meg a párosítás favoritjaiként, gyorsan hozzá kell azonban tenni, hogy otthonukban egészen biztosan nem fogják olcsón adni a bőrüket az előző hétvégén szabadnapos, korábban két bajnokijukat behúzó palotásiak, akik meglepetésben reménykednek. A házigazdák talán még az ötödik helyet megcsíphetik majd, vérmesebb ambíciókat már nem kergethetnek. A kiharcolt győzelemmel melegítő látogatók már biztosan elmondhatják magukról, hogy ebben az idényben csak ők nem kaptak ki az éllovastól, sőt négy pontot is zsebre tehettek a két egymás elleni mérkőzésen. Persze ez a mutató akkor ér igazán valamit, ha sikerülne valamilyen éremmel zárni ezt az évadot, mely eshetőségre komoly sansz mutatkozik, ugyanis a ‘terenyeiek már letudták a komolyabbnak nevezhető rangadókat erre a kiírásra. Nyilván a mostani kiruccanás sem tűnik kisasszonypartinak, a legutóbbi körben szabadnapos, ezáltal minden téren kipihent hazaiak katlanjában senki nem dőlhet hátra, összességében viszont valamelyest esélyesebbnek néznek ki a vendégek, akik jobbik arcukat elővéve, képesek lehetnek lebirkózni a másik oldalt.

Szendehely FC-Héhalom SE

Ezzel a párharccal már könnyebbnek tűnik a dolgunk, a papírforma szerint minden adott lehet a házigazdák számára ahhoz, hogy visszatérjenek az eredményesség útjára, és minél simább sikerre tegyenek szert az ebben a félévben még csak pontot sem szerző héhalmiakkal szemben. Az utolsó helyen álló vendégek zsinórban nyolc fiaskónál tartanak, ebből hatot ebben a naptári évben szenvedtek el. Lenne honnan talpra állnia a finoman szólva sem tündöklő, súlyos zakókat is magára öltő gárdának, nagy valószínűséggel viszont nem most szombaton fog eljönni a feltámadásban bízó alakulat ideje. Az elmúlt hetekben látottak alapján kompaktabb együttesnek tűnő szendehelyiek is azon csapatok közé sorolhatók, mely brigádok szeretnének ötödikek lenni. Erre meg is van a sansza Kovács Imre csapatának, tavasszal masszívan szerepelt a nyugat-nógrádi armada, a cél minél tovább kinyújtani ezt a pozitív tendenciát. Meglátjuk, a már-már kötelezőnek mondható siker begyűjtésével mennyire birkóznak meg könnyedén a szendehelyiek, akiket az a tény is kiváltképp felspannolhat, hogy több mint négy hónap elteltével léphetnek fel ismét otthonukban. Járna a kalapemelés a látogatóknak, ha rá tudnának cáfolni a felvázoltakra, meglepetésnek számítana egy pozitív végkifejlet elérése a részükről.

Szécsény VSE-Bátonyterenyei TC

Ezen mérkőzést megelőzően is kellő bátorsággal jelölhetjük meg esélyesként az egyik résztvevőt, egészen pontosan a táblázaton pár hellyel előrébb megtalálható, a tavasz már lepergő részében több jó eredménnyel előrukkoló hazaiakat, akiknek ezúttal meg kell birkózniuk azzal az édes teherrel, hogy előzetesen minden mellettük szól. Ezzel együtt, bár jó ideje nyertelenek a vendégek, az elszántság tekintetében nem érheti kritika Berki Krisztián társaságát, előbb-utóbb ki fog egyenesedni a többre hivatott együttes. Már csak az a nagy talány, mikor és mely rivális ellen jöhet el ez az alkalom… Az nem a véletlen műve lehet, hogy a szécsényiek még csupán egyszer maradtak alul ebben az esztendőben, Csatlós Csaba összerántotta övéit, vélhetően át tudta ragasztani fanatizmusát játékosaira, ennek köszönhetők az utóbbi időben felvonultatott eredmények. Mostani erőfelmérőjükön a számukra ismerős közegben is bízhatnak a házigazdák, elvileg ezt a tényezőt meglovagolva, kellő odafigyeléssel zsebre tehetnek egy újabb sikert, halkan viszont hozzátennénk, hogy nagy butaság lenne, ha egy laza karlegyintéssel szeretnék lerendezni a bátonyiakat, akik lehet, éppen ezúttal lépik majd át saját árnyékukat és vetik sutba a papírformát.

Berkenye SE-DJ-Mobitel-Érsekvadkert SE

A forduló egyik legegyértelműbbnek tűnő találkozóján néznek egymással farkasszemet az érintettek, a tavaszi idény már lezajló szakaszában enyhén mondva sem ment a vendégeknek, akik ugyan győzelemmel indították a második félév küzdelmeit, ezt követően ötször is vereséget szenvedtek. Ráadásul több ízben nem is akármilyen, hanem súlyos fiaskókról van szó, mely nem igazán tehetett jót lelkiállapotuknak. Lenne honnan talpra állnia Nyikos József társulatának, nincs egyszerű szituációban a szakember és játékosai, egyre csak mélyül az a bizonyos gödör. Bár eredmények terén, a házigazdák sem feltétlenül sziporkáznak tavasszal, szemmel láthatóan masszívabbnak tűnnek, mint ősszel, a mezőny legjobbjaival is felvették a versenyt és csak hajszálakon múlott egy-egy meglepetés a részükről. Maradjunk annyiban, az utóbbi hetekben bemutatott formával, ezúttal mellébeszélés nélkül kellene nyernie Rusvay Gergely legénységének, otthonukban nem ismerhetnek pardont a berkenyeiek, alapvetően minden adott lehet ahhoz, hogy két vereséget követően három ponttal növeljék bajnoki egységeik számát. Főnixmadárszerű feltámadásnak minősülne bármilyen jellegű fordulat a látogatóktól, ami egyelőre nincs benne a levegőben.

Bánk-Dalnoki Akadémia II-Építők KC

Diósjenő, műfüves pálya.

A tabellán elfoglalt helyezések alapján azt feltételezhetnénk, hogy ki-ki meccsre van kilátás az alsóházi csapatok összeröffenésén, mi valamiért mégis úgy véljük, közelebb lehet az üdvösséghez a salgótarjáni armada. Csatlós Tamás gárdája jól szerepel tavasszal, immáron öt mérkőzés óta nem sikerült két vállra fektetni az őszhöz képest megtáltosodó alakulatot. A házigazdák a korábbi hetekkel ellentétben nem Tereskén, hanem Diósjenőn fogadják soros riválisukat, nem titkoltan azzal a törekvéssel, hogy borsor törjenek ellenlábasuk orra alá. A pályaválasztó társulat nem tudott játszani az előző fordulóban, így kipihenten készülődhet Szász Jenő garnitúrája. A napnál is világosabb a sereghajtó célja, elmozdulni a kiesést jelentő utolsó helyről, ugyan a mögöttünk hagyott években rendre nem volt búcsúzó a megye egytől, a mostani hírek szerint, ahogy a versenykiírás is tartalmazza, az idényt a tizenötödik helyen záró csapat bizony ki fog esni. Az tuti, hogy a fiatalos második számú egylet semmiképpen nem akar alászállni egy vonallal lejjebb, így adott a motiváció. Meglátjuk, szombaton mire mennek egymással a résztvevők, kitartunk azon meglátásunk mellett, hogy több sansz mutatkozik a kelet-nógrádiak győzelmére, mérget azonban nem vennénk erre az eshetőségre.

Szabadnap: Diósjenő SE.