2024.05.05.

Jöhet a tizenhatodik forduló a megye egyben

Rangadón fogadja az SBTC a Mátraterenyét, a Bátonyterenye ellen nyerne a Karancslapujtő.

A következő hétvégén a tizenhatodik körrel kezdetét veszi a tavaszi idény vármegyénk első osztályában. Öt mérkőzést rendeznek szombatot, kettőt vasárnap. Lássuk, mire számítunk az aktuális program kapcsán!

Megyei I. osztály, 16. forduló:

2023. február 18. (szombat), 11.00:

Salgótarjáni BTC-Mátraterenye SE

Salgótarján, SBTC Utánpótlás Központ (volt Öblös-pálya).

A hétvége rangadójával indul be a tavaszi idényt elindító forduló, dobogós csapatok csapnak össze. A jelenleg második helyezett házigazdák győzelemmel hangoltak, a tervük pedig egyértelmű, vissza szeretnének vágni az odavágón elszenvedett fájó vereségért. Bár a látogatók számára eredmény tekintetében nem sikerült a múlt heti főpróba, hasznos gyakorló meccset tudhat maga mögött Bujtár Tamás együttese. Perpillanat mindössze egy pont választja el egymástól a résztvevőket a fekete-fehérek irányába, így nyugodt szívvel megállapítható, hogy kiemelten fontos egységekre tehet szert az esetlegesen nyerni képes armada. A találkozó érdekessége, hogy biztonsági okok miatt, csupán száz néző tekintheti meg a meccset, csupán a leggyorsabban érkezőket fogják beengedni a létesítménybe. Az esélyesek kapcsán azt mondanánk, talán valamelyest közelebb lehetnek az üdvösséghez a fiatalos salgótarjániak, nem lenne azonban eget rengető történés, ha végül nem üres kezekkel fejeznék be a kifejezetten érdekes ígérkező csörtét a ‘terenyeiek.

2023. február 18. (szombat), 14.00:

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE-Bátonyterenyei TC

Hatvan, Népkert Sporttelep.

Semleges környezetben, Hatvanban találkoznak az érintettek. Kár mellébeszélni, toronymagas favoritként várhatják a kezdősípszót a nemesebb ambíciókat dédgelgető ‘lapujtőiek, komoly meglepetésként kerülne be a köztudatba, ha nem igazolódba be a papírforma. A bátonyiak nem igazán tündököltek a felkészülési időszaban, bár utolsó edzőmérkőzésükön hozták a kötelezőt. A másik oldal változatos gyakorló fellépéseken van túl, illetve a játékoskeretben is akadtak változások. Romhány Tamás társulata minél fényesebb medáliára hajt, ahhoz viszont, hogy ez a törekvés tényleg összejöjjön, kivétel nélkül sorban be kell húzni az ilyen jellegű küldetéseket. Megsüvegelendő cselekedetként jegyezhetnénk fel, ha bármilyen bravúrt képes volna felvonultatni Berki Krisztián legénysége, előzetesen nincs is benne a levegőben, hogy meg tudja ráncigálni a télen tovább erősödő oroszlán bajuszát az esélytelenebbnek vélt brigád.

2023. február 18. (szombat), 14.30:

Palotás SE-Diósjenő SE

Változatos viaskodás előtt állnak a gárdák, nem tudnánk kiemelkedő favoritot megjelölni a labda útjára indulását megelőzően. Mindenképpen megemlíteni, a házigazdák úgy határoztak, többekkel ellentétben, nem vonulnak albérletbe és otthonukban rendezik meg ezt a párbajt. A hazai pálya előnyeire tehát joggal támaszkodhat az immáron újra Jele Zoltán által felkészített csapat, talán ez lesz az a tényező, amely elmozdíthatja a mérleg nyelvét. A diósjenőiek kerete szinte alig változott a télen, az állandóságban bízik a Varga Gyula és Bőgér Dávid vezette együttes. Meglátjuk, a második félévben mire mehetnek a vendégek, egyelőre jókora talánynak tűnik ez a témakör. A palotásiak jelenleg hatpontos lépésfórt birtokolnak soros vetélytársukkal szemben, így egy siker segítségével leszakítanák magukról a másik oldalt, ehhez viszont biztosan lesz egy-két szavuk a látogatóknak is, minden adott lehet tehát egy kiegyenlített, férfias csatához, amit aztán kis dolgok dönthetnek el. Az időjárás miatti játéktér viszonyai végett lehet egy sanda gyanúnk, miszerint ezen a napon az a brigád nyer, amelyiknek jobban helyén lesz a szíve.

Bánk-Dalnoki Akadémia II-Berkenye SE

Tereske.

Ezzel a mérkőzéssel kezdik meg tavaszi hadjáratukat ideiglenes otthonukat Tereskén meglelő házigazdák, akik maximális fordulatszámon pörögve akár le is gyűrhetik a táblázaton jó pár pozícióval előrébb fellelhető ellenlábasukat. A berkenyeiek enyhén mondva sem tündököltek az előkészületi időszakban, a létszámgondokon túl sima vereséget is feljegyezhettek. Van honnan felállnia Rusvay Gergely társulatának, az tuti, hogy jót tenne az önbizalmaknak egy siker. A pályaválasztó armada szerdán is játszott, annak az edzőmeccsnek sima fiaskó lett a vége. Úgy véljük, ez a menet abszolút háromesélyesnek néz ki, előzetesen kisebbfajta jóstehetségre volna szükség ahhoz, hogy több sansszal ruházzuk fel valamelyik résztvevőt. Jó napot kifogva zsebre teheti a pontokat Szász Jenő tanítványai, a rutin azonban a másik oldal mellett szól, így az a forgatókönyv sem tűnik elképzelhetetlennek, aminek a végén üres kezekkel konstatálják az erőpróbát a vendéglátók.

2023. február 18. (szombat), 16.00:

Pásztó SK-Szécsény VSE

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont.

Semleges pályán, Balassagyarmaton birkózhatnak egy jót a csapatok, éppen ebből az adalékból kiindulva pedig úgy véljük, nincs igazi esélyes. A pásztóiak pihenéssel töltötték az előző hétvégét, ellenben a másik oldal aktívnak bizonyult, az átlagosnál több gyakorló mérkőzést vívott meg az őszi idénynél szebb folytatásban reménykedő gárda. Komoly változásokat egyik állományban sem könyvelhettünk el, talán nagyobb mozgolódás volt a szécsényieknél. A házigazdák reális célja a most birtokolt ötödik hely megtartása lehet, míg ellenfelük azon munkálkodhat, hogy összejöjjön a vágyott előrelépéssel együtt járó masszív középcsapat titulus. Ahogy említettük, a sötétben tapogatózunk a favorit megjelölésével kapcsolatban, talán egy hangyányival nagyobb sansz mutatkozik a pályaválasztó alakulat sikerére, arra viszont mérget vehetünk, hogy Csatlós Csaba kellőképpen feltüzeli majd övéit, így egy nyílt menet keretein belül dőlhet el, ki örülhet a lefújáskor.

2023. február 19. (vasárnap), 11.00:

Szendehely FC-Építők KC

Diósjenő, műfüves pálya.

Bár a tabellán elfoglalt helyezések alapján rávághatnánk a meccsre, hogy toronymagas favoritként tekintünk a nyugat-nógrádiakra, ettől a kijelentéstől eltekintünk. Azon túl, hogy ősszel is megtréfálták ellenfelüket a salgótarjániak, a télen meg tudták erősíteni a keretüket, és egy kisiklástól eltekintve, biztató képet mutattak téli fellépéseiken. A házigazdák eredményes első félév után szállnak ringbe, terveik szerint pedig nem csúsznának lejjebb a táblázaton, sőt még az ötödik pozíció is kisülhet egy eredményes folytatásból. Véleményünk szerint, bármi megtörténhet majd a játéktéren, igazi ki-ki meccsel van dolgunk. Bár lehet, hogy a három pontban bízva készülődő házigazdák képesek lesznek visszavágni az őszi fiaskókért, ezzel együtt tényleg nem éreznénk váratlan fordulatnak, ha ismét két vállra fektetné ellenfelét Csatlós Tamás legénysége. Csupán az tűnik biztosnak, hogy nagy csatának nézünk elébe, ahol alaposan megizzasztják egymást a felek.

2023. február 19. (vasárnap), 15.30:

Mobitel-Érsekvadkert SE-Héhalom SE

Diósjenő, műfüves pálya.

Több nyíltnak ígérkező meccset vonultat fel a forduló, ez a találkozó pedig szintén ezt a tábort erősíti, nem lehet megmondani, melyik csapat lesz boldogabb a hármassípszó hallatán. Jelenleg mindkét oldalnak ugyanannyi pontja van, így elléphet közvetlen riválisától a győzni tudó brigád. A ‘vadkertiekkel kapcsolatos legfontosabb változások egyike, hogy Nyikos József kezébe került a stafétabot, illetve szintén eléggé lényeges történés, hogy névszponzorral is gyarapodott a társaság. A héhalmiak állománya valamelyest acélosabbá vált a télen, emellett Rozmaring Péter a szakmai stábhoz csatlakozott, hogy segítse Farkas Ferenc munkáját. Mivel mindkét oldal feljebb szeretni kúszni a tabellán, nem mindegy, milyen végkifejlettel pereg le ez az ütközet, a lelkiállapot szempontjából is sokat nyomhat a latba, hogy melyik együttes lesz képes diadalmaskodni. Előzetesen nem tudunk sem ide, sem oda bökni, kitartunk azon vélekedésünk mellett, hogy akármi előfordulhat majd a pályán.

Szabadnap: Unicum FC Mohora.