2024.07.27.

Ismét húsz napon át lehet szabadon igazolni

Ennyi időn keresztül válthatnak szabadon klubot az amatőr labdarúgók.

Jelenleg javában tart a pihenő a különféle Nógrád vármegyei küzdelemsorozatokban. Szépen lassan azonban elérkeztünk egy fontos dátumhoz, július 1-én elstartolt a nyári átigazolási időszak. Ahogy már az előző években, idén sem lesz sok idejük klubot váltani az amatőröknek, 2023. július 20-ig akad erre alkalmuk. Az érintett húsz napban nincs szükség a kiadó sportszervezet engedélyére.

Ezt követően ugyan még egészen augusztus 31-ig lehet majd váltani, már csak akkor teheti át máshová székhelyét egy játékos, ha arra aktuális alakulata is áldását adja. Tehát már-már megszokott módon, ezúttal sem húzhatják az időt azok a klubok, melyek új embereket akarnak szerezni, gyorsan le fog peregni az a kevesebb, mint három hét.

Az utánpótlás korosztályok kapcsán még mindig él a működési költségtérítés táblázat, a fiatalok az U19-esekig bezárólag július 31-ig mehetnek el adott esetben engedély nélkül más gárdához, pusztán az adott esetben kifizetendő összegek szabhatnak gátat a klubcserének, ezután pedig augusztusig 31-ig mindenképpen szükséges a jelenlegi együttes beleegyezése.