2024.05.19.

A hétvége játékosa a Megyei III. osztályban: Simon Lóránt

Fontos védéseket bemutatva segítette remek idegenbeli diadalhoz csapatát a Mátraterenye II-Somosnál nyerni tudó Cered kapusa.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről hétre igyekszik megválasztani a Megyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A huszonötödik kör után a Keleti-csoportban szereplő Cered fiatal hálóőrére, Simon Lórántra voksoltunk, aki bravúros védéseket bemutatva járult hozzá az éllovas Mátraterenye II-Somosnál nem várt diadalt arató együttese kettő egyes győzelméhez. Most pedig jöjjön a jó napot kifogó kapussal készült interjúnk!

– Finoman szólva sem önök számítottak a bajnoki favoritjának…

– Tisztában voltunk vele, hogy nem mi vagyunk az esélyesebb csapat, de az eddigi egymás elleni mérkőzéseink után, nagyon nagy volt a győzni akarás bennünk – kezdte Simon Lóránt.

– Milyen gondolatokkal tekint vissza a bajnokira?

– A meccstől pont azt kaptam, amit vártam. Az elején viszonylag nagy volt a nyomás az ellenfél részéről, és egy véleményes szabadrúgás után meg is szerezték a vezetést, de szerencsére pár perc alatt sikerült megfordítani az állást. Utána a nyomás hatványozódott a kapunkon, de egy idő után olyan igazán nagy bravúrt nem kellett szerencsére bemutatnom, és így sikerült elhozni a három pontot.

– Minek lehetett köszönhető ez a szép siker?

– Egyértelműen mentálisan sikerült az ellenfél felé kerekedni, mivel az egész csapat sokkal jobban akarta a győzelmet. Az edzőnk, Jenő pedig a megszokott bizalmat megadta mindenkinek, ami plusz erőt adott.

 

– Mi a véleménye saját produkciójáról?

– Magammal szemben mindig nagy az elvárás a saját részemről, így teljes mértékben sosem leszek elégedett a saját teljesítményemmel, mivel apróbb hibákat, pontatlanságokat tapasztaltam, amiket remélek, hogy a későbbiekben nem fogok elkövetni.

– Hogyan látja csapata tavaszi szereplését?

– Sajnos nekem a második mérkőzésen volt egy kellemetlen sérülésem, ami miatt több fordulót is ki kellet hagynom és nem tudtam segíteni a csapatot. A tavaszunk is elég gyengére sikeredett, mivel nem titkolt célunk volt, hogy odaérjünk a dobogóra, de ez sajnos számunkra elég gyorsan elszállt.

– Vasárnap a Nagylócot fogadják. Mire számít az utolsó körben?

– Természetesen utolsó hazai mérkőzésünktől győzelmet várok, még annak ellenére is, hogy az ellenfélnek volt egy elég szép tavasza. Valószínűleg egy szoros meccs lesz, kevés találattal.

Mes